Gest fara precedent in fotbal! 60.000 de fani au semnat o petitie pentru ca un jucator sa NU fie adus la echipa pe care o sustin

Gest fara precedent in fotbal! 60.000 de fani au semnat o petitie pentru ca un jucator sa NU fie adus la echipa pe care o sustin

Fanii lui Sheffield United s-au unit intr-un demers online impotriva unui jucator dorit de club

Englezii de la The Guardian anunta ca fanii lui Sheffield United au creat o petitie online prin care le cer celor din club sa nu-l aduca pe Che Evans inapoi la echipa - atacantul a fost condamnat la 5 ani de inchisoare in aprilie 2012 pentru viol! 60.000 de oameni au semnat aceasta petitie.

Ched Evans a fost condamnat pentru ca a violat o femeie de 19 ani, colegul sau, Clay McDonald, fiind achitat desi era acuzat de acelasi lucru. Ambii au recunoscut ca au facut sex cu adolescenta insa procurorii au demonstrat ca femeia nu a putut sa se impotriveasca din cauza consumului de alcool.

Evans va fi eliberat in luna octombrie iar cei de la Sheffield si-au manifestat interesul sa-l aduca inapoi. Acest lucru i-a enervat pe fani. "Si faptul ca este luat in considerare reangajarea lui ca jucator este o insulta fata de femeia care a fost violata si fata de toate femeile care au fost violate vreodata. Mesajul transmis este ca toti acei oameni care comit astfel de crime vor suferi doar o pedeapsa mica iar femeile pe care le ataca sufera toata viata. Sheffield United Football Club nu trebuie sa sustina un astfel de mesaj" suna mesajul petitiei.

In luna aprilie a acestui an, seful lui United spunea intr-un comunicat oficial ca a discutat cu jucatorul: "Clubul poate confirma ca am fost in contact cu Domnul Evans ca parte din politica noastra de a sprijini fostii angajati si familiile lor".

Iubita lui Evans, Natasha Massey, le-a spus celor de la Sky News ca fostul international galez este determinat sa-si reconstruiasca dupa iesirea din penitenciar cariera si sa-si reabiliteze numele, Evans cerand luna trecuta Comisiei de Reevaluare a Cazurilor Criminale sa ii analizeze cazul.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Țara europeană în care s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 din lume
BRAT

Modifică setările cookies