DECIZIA de ultima ora a UEFA! Se va aplica in toate competitiile: Steaua, Petrolul sau Astra vor avea parte de asta:

DECIZIA de ultima ora a UEFA! Se va aplica in toate competitiile: Steaua, Petrolul sau Astra vor avea parte de asta:

UEFA a stabilit astazi ca va folosi spray-ul cu spuma pentru toate competitiile pe care le va organiza.

Spray-ul si-a dovedit utilitatea la meciurile de la CM 2014, primul eveniment fotbalistic de mare amploare la care s-a folosit asa ceva. Aceasta tehnica presupune ca zidul pastreaza distanta fata de executantul unei lovituri, in timp ce echipa care a primit acea faza fixa respecta locul exact al penalizarii acordate.

PRIMA DATA

Meciul la care se va folosi prima data in competitiile UEFA acest spray este SuperCupa Europei, care se va juca marti, 12 august, intre Real Madrid si Sevilla, la Cardiff.

"Dupa testul incheiat cu succes de la Campionatul European U17 din Malta, sunt multumit ca Asociatia Arbitrilor a decis sa aprobe utilizarea spray-ului care se evapora si la competitiile noastre de seniori. La fel cum am vazut la Cupa Mondiala, acest spray a ajutat arbitrii la fazele fixe si sunt sigur ca vom avea rezultate similare la meciurile noastre", a spus, vineri, Michel Platini.

"915 Fair Play", cum se numeste spray-ul, a fost inventat de un argentinian. El are capacitatea de a se evapora in cateva zeci de secunde, motiv pentru care nu afecteaza calitatea jocului de fotbal.

Practic, daca se califica in grupele Europa League si Champions League, cele trei echipe romanesti - Steaua, Astra si Petrolul - vor avea parte de acel spray in meciurile pe care le vor juca.

Citeste si:UEFA
VIDEO PROTVPLUS.RO

Premierul Cîțu, discurs politic la Guvern: ”Economia liberalilor este singura soluție”
BRAT
Modifică setările cookies