Aston Villa Anglia EFL Trophy suporteri Anglia

Gest fabulos făcut de fanii unui club din Anglia! Sute de suporteri s-au deplasat pentru un meci al echipei de tineret

Deși campionatele europene au luat o pauză, suporterii din Anglia au rămas însetați de fotbalul de club.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 12:59
Data actualizarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 13:04

În jur de 464 de suporteri ai lui Aston Villa au călătorit 50 de kilometri în mijlocul săptămânii pentru a urmări și a încuraja echipa U21 a formației din Birmingham într-un meci din grupele EFL Trophy. Un turneu la care participă cluburile din League One și League Two, dar de cinci sezoane pe lângă cele 48 de cluburi se mai adaugă și alte 16 formații de tineret ale cluburilor din Premier League și Championship.

  • Gest fabulos făcut de fanii unui club din Anglia! Sute de suporteri s-au deplasat pentru un meci al echipei de tineret

Deși au fost conduși cu 2-0 de Burton din primele 30 de minute de joc, puștii de la Aston Villa le-au demonstrat fanilor prezenți pe stadion că nu au făcut deplasare pe degeaba și au întors rezultatul la 4-2. Cel mai bun jucător de pe teren a fost Cameron Archer, un atacant de doar 19 ani, care face parte din academia lui Aston Villa de când avea 6 ani. Acesta a debutat și pentru echipa mare într-un meci cu Manchester United de pe Old Trafford, acolo unde a jucat 5 minute într-o victorie neașteptată cu scorul de 1-0.

Pe urmele lui Jack Grealish

Cu această victorie, echipa de tineret a lui Aston Villa și-a asigurat locul în șaisprezecimi, datorită rezultatului pozitiv avut și în prima etapă cu Wycombe Wanderers. Academia clubului din Birmingham este într-o creștere uimitoare în ultimele sezoane, iar antrenorii echipei speră să producă un alt Jack Grealish în anii ce urmează. În ultima etapă Aston Villa U21 v-a întâlni echipa de senior a celor de la Milton Keynes Dons pe 26 octombrie.

Cea mai de succes echipă din EFL Trophy este Bristol City, cu trei titluri la activ, ultimul în sezonul 2014-15. Ultima câștigătoare a competiției este Sunderland, care a triumfat pe Wembley împotriva lui Tranmere Rovers. „Pisicile negre” au mai fost prezente într-o finală în 2019, însă au pierdut în fața lui Portsmouth. Până acum nici o echipă de tineret nu a reușit să ajungă până în finala competiției, doar Chelsea U21 a reușit să atingă semifinalele în 2018.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies