Erling Haaland Manchester City Pep Guardiola Anglia

Erling Haaland, șocat de Pep Guardiola! Ce l-a impresionat pe atacantul norvegian la antrenorul lui Manchester City 

Erling Haaland (22 ani) s-a transferat la Manchester City în această vară, după ce „cetățenii” au plătit 60 de milioane de euro în schimbul său. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 01 Octombrie 2022, 15:09
Data actualizarii: Sambata 01 Octombrie 2022, 15:11

Atacantul norvegian a ales să semneze cu campioana Angliei, iar transferul său a ridicat mari semne de întrebare, în contextul în care specialiști ai fotbalului puneau problema că Haaland nu s-ar putea adapta sistemului lui Pep Guardiola, dar și campionatului englez. Fotbalistul însă a marcat pe bandă rulantă de la începutul sezonului. 

Încă de la transfer, atât Pep Guardiola cât și Erling Haaland au avut cuvinte de laudă unul la adresa celuilalt, iar ultimele declarații făcute de norvegian arată cât de mult își respectă antrenorul. 

Erling Haaland a rămas impresionat de Pep Guardiola

Fotbalistul a vorbit recent într-un interviu pe care i l-a acordat lui Gary Neville despre antrenorul său, arătându-se șocat Guardiola. 

„În ziua dinaintea meciului ne spune ce se va întâmpla, iar ziua următoare se întâmplă fix asta. E o nebunie. Uneori nu pot înțelege cum este posibil”, a declarat Erling Haaland citat de sport.es

  • 150 de milioane de euro este cota lui Erling Haaland conform Transfermarkt. 
  • 14 goluri și un assist a reușit atacantul în 10 meciuri jucate pentru Manchester City. 

Manchester City, prima opțiune pentru Erling Haaland 

Alf-Inge Haaland, tatăl lui Erling, a dezvăluit că și alte echipe de top au fost interesate de serviciile fiului său, precum Bayern Munchen, Real Madrid sau PSG, însă Manchester City a fost considerată cea mai bună variantă.

"City a fost cea mai bună variantă de echipă pentru noi. A doua a fost Bayern, Real Madrid, a treia, iar PSG a patra", a spus Alf-Inge, într-un documentar, potrivit Mundo Deportivo.

Un posibil motiv pentru alegerea lui Erling Haaland poate fi reprezentat și de trecutul tatălui său. Alf-Inge a jucat la Manchester City în perioada 2000-2003, iar Erling este născut chiar în Anglia, la Leeds.

Modifică setările cookies