Anglia

DRAMA unei echipe importante din Anglia! In urma cu 5 ani castigau Cupa Angliei si dadeau oricat pe Radoi, acum au retrogradat in liga a 4-a! Cum a fost salvata de fani:

Castigatoarea FA Cup din 2010, Portsmouth, a obtinut o victorie importanta in tentativa de a reveni in prim-planul fotbalului din Anglia.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 20 Aprilie 2013, 18:58
Data actualizarii: Sambata 20 Aprilie 2013, 19:03

In 2010, Portsmouth era una dintre marile surprize din Anglia - castiga finala Cupei Angliei pe Wembley, meci care detine si acum recordul pentru cea mai mare audienta a stadionului de lux din Anglia, si era la un pas sa incheie pe loc de Europa!

Din varf, Portsmouth a ajuns extrem de rapid intr-o situatie dramatica. La fix 5 ani de la acea mare victorie din finala contra celor de la Cardiff City, Portsmouth va retrograda in liga a 4-a! Totusi, clubul care a fost cumparat de fani, The Pompey Supporters Trust, a reusit sa faca astfel incat sa fie depunctata echipa in acest sezon din cauza intrarii in control judiciar, si nu sezonul viitor! Cele 10 puncte pe care le vor pierde nu schimba nimic, Portsmouth oricum retrograda din League One.

Acum, Portsmouth va incerca sa revina usor, usor catre prima divizie. "Am trecut si ultimul obstacol. Toate actele au fost semnate si vanzarea a fost finalizata. A durat mai bine de 14 luni de munca si au fost multe momente in care am crezut ca nu vom reusi; dar am facut-o si Portsmouth Football Club poate in sfarsit sa se uite la viitor cu optimism" a spus Trevor Birch, unul dintre administratorii clubului.

Inainte sa castige finala Cupei Angliei in 2008, doar a 2-a cupa din istoria clubului, Portsmouth a investit bani importanti dupa ce afaceristul Alexandre Gaydamak a cumparat echipa in 2006. In acea perioada, Portsmouth a fost foarte aproape sa-l transfere pe Mirel Radoi, cel care ajunsese cu Steaua in semifinalele Cupei UEFA. Clubul s-a destramat insa in 2009 dupa ce a fost cumparat de Sulaiman Al Fahim. Echipa a retrogradat la finalul sezonului urmator si a ratat si Europa desi se calificase datorita faptului ca au ajuns in finala Cupei unde au fost insa invinsi de Chelsea. Nu au primit insa licenta iar in 2010 clubul a fost aproape de desfiintare!

Problemele au continuat iar Portsmouth a intrat in control judiciar. Acum insa, cu ajutorul fanilor, Portsmouth incearca sa revina acolo unde era in urma cu cativa ani

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies