Cum l-a numit acum Pep Guardiola pe jucătorul lui Manchester City exclus din lot pentru că era gras

Pep Guardiola Cupa Mondiala Kalvin Phillips Leeds United Manchester City Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 10:05
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 10:03

Pep Guardiola (51 de ani), antrenorul lui Manchester City, a decis după Cupa Mondială din Qatar să îl excludă din lot pe mijlocașul Kalvin Phillips (27 de ani), pentru care clubul a plătit 49 de milioane de euro în vară.

La momentul respectiv, Guardiola și-a motivat decizia spunând că Phillips s-a întors cu kilograme în plus de la competiția din Qatar, acolo unde a fost folosit în doar două meciuri la naționala Angliei, în ambele ocazii intrând pe finalul jocurilor.

Pep Guardiola: "Kalvin Phillips are un corp perfect acum, foarte sexy"

Phillips a fost rezervă neutilizată în meciul cu Leeds, câștigat de Manchester City, miercuri seară, scor 3-1, iar Guardiola spune că mijlocașul face progrese și îl așteaptă cât mai curând în teren. 

"Acum are corpul perfect, e foarte sexy. Vom vedea ce va fi în weekend. În prima parte a sezonului a trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru a prinde Cupa Mondială, a făcut tot ce i-a stat în putință.

Și nu e vorba doar despre a fi în formă, contează să înțeleagă ceea ce facem noi aici, mișcările și alte lucruri. Trebuie să revină cât mai rapid posibil pentru că Rodri nu poate juca toate meciurile. Sunt fericit că ieri s-a antrenat foarte bine Kalvin, iar mai devreme sau mai târziu va și juca", a spus Guardiola, citat de The Sun.

Manchester City a plătit nu mai puțin de 49 de milioane de euro pentru a-l transfera pe Kalvin Phillips de la Leeds United în această vară. Totuși, mijlocașul englez a acuzat accidentări și a jucat în doar patru meciuri până acum, totalizând 53 de minute.

  • 45 de milioane de euro este cota de piață a lui Kalvin Phillips, conform Transfermarkt
  • 25 de meciuri a strâns Phillips la naționala Angliei

Următoarele două meciuri ale lui Manchester City din Premier League se joacă pe 31 decembrie (Everton) și Chelsea (5 ianuarie).

Ce spune Pep Gurdiola despre Kalvin Phillips la momentul excluderii din lot

Guardiola a hotărât să îl excludă temporar din lot pe mijlocașul Kalvin Phillips (27 de ani), motivând că englezul s-a întors de la Cupa Mondială din Qatar cu kilograme în plus și nu ar fi apt pentru a se antrena sau a juca în acest moment.

"Nu este accidentat, ci s-a întors cu kilograme în plus. Nu a revenit într-o stare care să îi permită să se antreneze sau joace. Când va fi pregătit, va juca, pentru că avem nevoie de el foarte mult", a explicat scurt Guardiola, potrivit Marca.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!