Colegul de milioane al lui Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham! A fost cel mai scump transfer din istoria clubului

radu dragusin Tanguy Ndombele Tottenham Anglia Radu Drăgușin, fundașul lui Tottenham / Foto: Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 18:52
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 18:51

Tottenham a început "curățenia de vară".

Tottenham Hotspur a decis să încheie colaborarea cu Tanguy Ndombele, mijlocașul central francez achiziționat de la Lyon în 2019 pentru suma record de 62 de milioane de euro. Această mutare, deși neașteptată pentru un jucător atât de scump, vine ca urmare a unei serii de dezamăgiri legate de performanțele și condiția fizică a fotbalistului.

Promisiunea și dezamăgirea

Când a fost transferat, Ndombele era considerat unul dintre cei mai promițători fotbaliști francezi, iar suma plătită pentru el a depășit recordul precedent al clubului, de 40 de milioane de euro pentru fundașul columbian Davinson Sanchez. Totuși, așteptările mari nu au fost îndeplinite, iar jucătorul nu a reușit să se ridice la nivelul cerut de clubul londonez. Accidentările frecvente și lipsa formei fizice au fost principalele probleme care au împiedicat ascensiunea sa la Tottenham.

  • Ndombele-Lyon

Împrumuturi și decizia finală

În speranța de a revigora cariera lui Ndombele, Tottenham l-a împrumutat de mai multe ori, în Italia și Turcia, însă fără succes. Astfel, conducerea clubului a ajuns la concluzia că este mai bine să renunțe definitiv la serviciile sale. Deși Ndombele mai avea contract până în 2025, oficialii echipei nu au considerat oportună încercarea de a obține o sumă de bani prin vânzarea lui, ci au preferat să îi rezilieze contractul, scriu francezii de la Foot Mercato.

Cifrele lui Ndombele la Tottenham

În tricoul celor de la Spurs, mijlocașul francez și-a trecut în cont:

  • 91 de meciuri jucate
  • 10 goluri marcate
  • Nouă pase decisive livrate
  • 5.160 minute 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!