CATASTROFA LA CHELSEA! Abramovic a retras proiectul de 1 MILIARD! Anuntul oficial al clubului

CATASTROFA LA CHELSEA! Abramovic a retras proiectul de 1 MILIARD! Anuntul oficial al clubului

Interzis in Anglia, Roman Abramovic a sistat investitiile de la Chelsea. 

Clubul englez de fotbal Chelsea a anuntat joi suspendarea proiectului sau de a construi un stadion de 60.000 de locuri, din cauza unui "climat nefavorabil investitiei", relateaza presa internationala.

"Chelsea Football Club anunta astazi ca a suspendat noul sau proiect de stadion. Nu vor exista alte activitati de conceptie si planificare", a scris gruparea londoneza pe site-ul sau.

"Clubul nu a fixat un termen pentru reexaminarea deciziei sale",
a indicat recenta castigatoare a Cupei Angliei.

Dupa ce nu a reusit sa construiasca un stadion nou pe un alt sit, Chelsea intentiona sa reconstruiasca arena sa, Stamford Bridge, in 2021.

Clubul primise aprobarea autoritatilor locale si au fost prevazute compensatii pentru proprietarii din zona, care ar fi fost afectati de construirea noii incinte.

Un conflict cu o familie care locuieste intr-o casa din preajma stadionului a facut ca proiectul sa aiba intarzieri importante, iar costul noii incinte a crescut la circa un miliard de lire sterline.

Clubul este proprietatea miliardarului rus Roman Abramovici, care asteapta in continuare prelungirea vizei sale pentru Marea Britanie, dupa ce viza sa precedenta a expirat.

Problemele lui Abramovici cu viza vin in contextul tensiunilor diplomatice in crestere intre Londra si Moscova, dupa otravirea fostului spion rus Serghei Skripal la Salisbury.

Dupa cum s-a anuntat, Abramovici a sosit luni in Israel si a obtinut nationalitate israeliana.

Chelsea se confrunta cu incertitudinea legata de stadionul pe care ar fi urmat sa joace in perioada in care Stamford Bridge ar fi fost reconstruit.

Capacitatea Stamford Bridge (41.631 de locuri) este departe de cea a Emirates Stadium a lui Arsenal (59.867), in acest moment cel mai mare stadion al unui club londonez. Cand va fi gata, noul stadion al lui Tottenham Hotspur va putea primi aproximativ acelasi numar de spectatori. West Ham United incearca sa obtina dreptul de a utiliza cele 66.000 de locuri ale London Stadium. "Ciocanarii" au deocamdata autorizatie pentru doar 57.000 de spectatori.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Val de caniculă, dublat de furtuni în mai multe zone. Județele aflate sub cod portocaliu
BRAT
Modifică setările cookies