Anglia

BREAKING NEWS: CITY A FOST DATA AFARA din Champions League pentru doua sezoane!!!! CUTREMUR pentru seicii miliardari! Ce se intampla acum cu City

City plateste grav pentru incalcarea regulilor Fair Play-ului financiar! E OUT din Champions League in urmatorii doi ani! Decizia va fi atacata la TAS, a confirmat clubul.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Februarie 2020, 20:35
Data actualizarii: Vineri 14 Februarie 2020, 21:18

20:30 City a oferit pe site-ul oficial prima reactie dupa suspendarea primita din partea UEFA!

"Suntem dezamagiti, dar nu si surprinsi de anuntul facut astazi. Clubul a anticipat nevoia ca, in ultima instanta, un organism independent sa ia o decizie finala in baza unor argumente indubitabile aduse ca probe.

In decembrie 2018, investigatorul sef al UEFA a dat de inteles public ce sanctiune va urma in aceasta speta, desi ancheta nici macar nu incepuse. Clubul a depus o plangere la Comisia de Disciplina a UEFA, plangere care a fost validata de o decizie a TAS.

Pentru ca totul sa fie cat mai simplu, acest caz e initiat de UEFA, anchetat de UEFA si judecat de UEFA. Cu acest proces care ne aduce prejudicii acum incheiat, clubul va cauta o judecata impartiala cat de repede posibil la Curtea de Arbitraj in Sport".
__________________________________________________________________________________________

20:35 Decizia a fost anuntata in aceasta seara. City mai poate face apel la TAS, care e ultima instanta competenta sa raspunda prin apel in acest caz.

Campioana Angliei din ultimele doua sezoane ar trebui sa lipseasca intre 2020 si 2022 din Champions League. De asemenea, clubul a fost amendat cu 30 de milioane de euro dupa investigatia solicitata de UEFA a demonstrat ca City a incalcat regulile fair play-ului financiar.

City a fost gasita vinovata de catre Corpul de Control Financiar al UEFA de falsificarea raportarii sumelor provenite din contractele de sponsorizare. Verdictul UEFA vine ca urmare a unei investigatii pornite in urma scurgerii unor informatii legate de rapoartele financiare ale lui City. Primele dezvaluiri incriminatoare pentru City au aparut in revista germana Der Spiegel in noiembrie 2018 si aveau la baza mai multe emailuri care au intrat in posesia jurnalistilor.

Datele obtinute de nemti aratau ca proprietarul lui City, Seicul Mansour bin Zayed al Nahyan, finanta pe ascuns contractul monstruos de sponsorizare al Etihad pentru tricoul echipei, stadion si academie. In total, City primea peste 70 de milioane de euro anual de la compania aeriana.

Introdus in 2011, Fair Play-ul financiar are scopul de a descuraja investitiile nesustenabile facute de cluburi. FFP-ul isi propune de asemenea sa impiedice cheltuielile exagerate cu salariile si sa-i blocheze pe patroni sa-si injecteze artificial echipele pentru a masca pierderile.

City a negat vehement ca ar fi facut ceva ilegal si sustine ca materialele Der Spiegel au la baza informatii 'furate sau scurse' scoase din context.

CITESTE SI

Modifică setările cookies