Giovanni Vio Antonio Conte Dinamo Tottenham Walter Zenga Anglia

Antonio Conte îl aduce la Tottenham pe fostul antrenor secund de la Dinamo! I s-a spus ”Micul vrăjitor” sau ”Magicianul”

Giovanni ”Gianni” Vio a fost colaboratorul lui Walter Zenga în ”Ștefan cel Mare”, dar și al selecționerului Roberto Mancini la triumful Italiei de la Campionatul European din 2020.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 12:50
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 12:59

Unul dintre cei mai apreciați specialiști în fazele fixe, italianul Giovanni ”Gianni” Vio (69 de ani), trecut și pe la Dinamo ca secund al lui Walter Zenga, urmează să facă parte din staff-ul tehnic al lui Antonio Conte la Tottenham.

Fostul bancher a devenit cunoscut prin cărțile scrise despre fotbal, în care a explicat punerea în practică a 4830 de scheme pentru loviturile libere și cornere.

Vio a făcut parte și din staff-ul tehnic al lui Roberto Mancini de la Campionatul European din 2020, câștigat de naționala Italiei.

Gianni Vio, arma secretă a campioanei europene Italia

În toamna lui 2007, el a fost secundul lui Walter Zenga la Dinamo. Pe fostul mare portar l-a urmat și la Catania, Palermo sau, mai recent, la Cagliari.

”Clubul din nordul Londrei este în discuții avansate cu specialistul italian. 

Vio a studiat mai bine de 20 de ani felul în care pot fi executate loviturile libere, a publicat un site și apoi o carte cu descoperirile sale și așa i-a atras atenția fostului portar Walter Zenga.

La Catania a căpătat porecla de <<Micul vrăjitor>>: 17 din cele 44 de goluri ale echipei au venit din schemele lui tactice, iar echipa a scăpat de retrogradare, a scris miercuri Football London, completat de Tuttomercatoweb:

”Magicianul Italiei de la Euro, unul dintre marii tacticieni ai loviturilor libere, Gianni Vio este aproape de Spurs. El s-a numărat printre armele secrete care au dus la victoria naționalei lui Roberto Mancini la Campionatul European”.

Nu ar fi prima experiență în Anglia pentru Vio, care a mai activat la Brentford și Leeds United.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!