Anglia

700 de milioane de euro pentru 2 ani OUT din Champions League! Transfeurile care au ZGUDUIT-o pe Manchester City din temelii! Ce sume au scos seicii de buzunar

Transfeurile de 700 de milioane de euro facute de City.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Februarie 2020, 10:18
Data actualizarii: Sambata 15 Februarie 2020, 10:22

Manchester City a fost exclusa din urmatoarele doua sezoane din Champions League. Decizia a fost anuntata seara trecuta. City mai poate face apel la TAS, care e ultima instanta competenta sa raspunda prin apel in acest caz.

Campioana Angliei din ultimele doua sezoane ar trebui sa lipseasca intre 2020 si 2022 din Champions League. De asemenea, clubul a fost amendat cu 30 de milioane de euro dupa investigatia solicitata de UEFA a demonstrat ca City a incalcat regulile fair play-ului financiar.

City a fost gasita vinovata de catre Corpul de Control Financiar al UEFA de falsificarea raportarii sumelor provenite din contractele de sponsorizare. Verdictul UEFA vine ca urmare a unei investigatii pornite in urma scurgerii unor informatii legate de rapoartele financiare ale lui City. Primele dezvaluiri incriminatoare pentru City au aparut in revista germana Der Spiegel in noiembrie 2018 si aveau la baza mai multe emailuri care au intrat in posesia jurnalistilor.

Datele obtinute de nemti aratau ca proprietarul lui City, Seicul Mansour bin Zayed al Nahyan, finanta pe ascuns contractul monstruos de sponsorizare al Etihad pentru tricoul echipei, stadion si academie. In total, City primea peste 70 de milioane de euro anual de la compania aeriana.

Introdus in 2011, Fair Play-ul financiar are scopul de a descuraja investitiile nesustenabile facute de cluburi. FFP-ul isi propune de asemenea sa impiedice cheltuielile exagerate cu salariile si sa-i blocheze pe patroni sa-si injecteze artificial echipele pentru a masca pierderile.

City a negat vehement ca ar fi facut ceva ilegal si sustine ca materialele Der Spiegel au la baza informatii 'furate sau scurse' scoase din context.

Transferurile pe care le-a facut City din cauza carora risca excluderea din Champions League si sumele platite pentru jucatori

Kevin de Bruyne - 76 de milioane de euro

Leroy Sane - 50,5 milioane de euro

Raheem Sterling - 63,7 milioane de euro

Claudio Bravo - 18 milioane de euro

Fernandinho - 40 de milioane de euro

Wilfred Bony  - 32,3 milioane de euro

Javi Garcia - 20, 2 milioane de euro

Gundogan - 27 de milioane de euro

Stefan Jovetic - 26 de milioane de euro

Mangala - 45 de milioane de euro

Matija Nastasic 15,2 milioane de euro

Jesus Navas - 20 de milioane de euro

Alvaro Negredo - 25 de milioane de euro

Noilto - 18 milioane de euro

Nicolas Otamendi - 44,5 milioane de euro

John Stones - 55,6 milioane de euro

Modifică setările cookies