VIDEO EXCLUSIV Recordmenul național Tiberiu Agoston lămurește: „Nu există vreun săritor cu prăjina care să nu fi avut vreun accident” 

Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu au fost invitații jurnalistului Andru Nenciu la emisiunea Poveștile Sport.ro.

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 04 August 2023, 14:48
Data actualizarii: Vineri 04 August 2023, 14:48

Deținătorul recordului național la săritura cu prăjina, Tiberiu Agoston a înșirat câteva dintre calitățile obligatorii de păstrat de către sportivii care practică această disciplină sportivă dificilă, atât din punct de vedere fizic, cât și din perspectivă psihică. 

Sărind 5,61 metri în sală (în 2001), respectiv 5,50 metri în aer liber (în 2003), Agoston l-a depășit pe Răzvan Enescu și a devenit noul recordmen al României, la săritura cu prăjina. 

Tiberiu Agoston: „Riscul vine din neatenție, din ezitare, din lipsa de pregătire fizică și psihică...”

Cei doi săritori cu prăjina consacrați au fost invitații jurnalistului Andru Nenciu, într-unul dintre episoadele Emisiunii Poveștile Sport.ro care expun greutățile rar auzite ale acestui sport. 

„Nu cred că există vreun săritor cu prăjina care să nu fi avut vreun accident, din punct de vedere tehnic. Nu există sportiv să nu fi căzut pe lângă saltea, să nu fi rupt vreo prăjină, iar asta arată puterea de caracter a celor care au continuat să practice această probă.

Există riscul care, de obicei, vine din neatenție, din ezitare, din lipsa de pregătire fizică, dar și psihică, din lipsa de colaborare cu antrenorul sau din lipsa de repere,” a declarat Tiberiu Agoston, în exclusivitate pentru Sport.ro.

Tiberiu Agoston (46 de ani) este deținătorul recordului național la săritura cu prăjina. Sportivul român și-a asigurat medalia de bronz la Campionatele Mondiale Universitare din 2003, desfășurate la Daegu, în Coreea de Sud.

În competiția din Asia, Agoston a sărit 5,50 metri în aer liber, iar recordul său de carieră datează din 2001, când a reușit să sară 5,61 metri, la Toulouse, în condiții indoor.

În ultimii 16 ani, Tiberiu Agoston și Răzvan Enescu au fost organizatorii mai multor demonstrații de săritură cu prăjina derulate în diverse locuri neașteptate, printre care Bulevadul Kiseleff, plaja din Eforie, peluza Teatrului Național din piața Universității, parcarea Carrefour Băneasa și Parcul Mogoșoaia. „Se uită lumea ca la circ”, a punctat Răzvan Enescu, referindu-se la aceste evenimente, în emisiunea Poveștile Sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!