Maracana Argentina Germania Jamie Oakford True Story

Nu putea exista o imagine mai tare la finala! Povestea omului care a dat IMAGINEA MONDIALULUI: De pe National Arena pe Maracana

Statuia din Rio si apusul unui Mondial, poate cel mai spectaculos din istorie, au completat probabil cea mai frumoasa imagine a turneului final.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Iulie 2014, 23:23
Data actualizarii: Duminica 13 Iulie 2014, 23:27

In minutul 49 al finalei dintre Argentina si Germania, regizorul finalei Mondialului a prezentat probabil cea mai tare imagine a acestui turneu final: statuia lui Iisus din Rio in timpul apusului.

Imaginea a devenit la cateva minute dupa ce a aparut pe TV viral pe internet. In spatele acestei imagini sta insa povestea unui om care a venit de pe National Arena, de la finala Europa League de la Bucuresti, live la ProTV, pe Maracana.

 

Regizorul finalei Europa League din 2012, disputata pe National Arena intre Atletico Madrid si Athletic Bilbao si transmisa LIVE de Pro TV, a fost ales de FIFA pentru a se ocupa si de cel mai asteptat eveniment al anului 2014.

Cu audiente record si zeci de milioane de telespectatori, Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a devenit repede unul dintre evenimentele marcante in istoria televiziunii, atat prin numarul de oameni tinuti in fata micilor ecrane, dar si prin modul de transmisie in format Ultra HD/4K, care asigura o rezolutie de 3840 x 2160p, de patru ori mai mare decat cea a unui ecran Full HD.

Revolutia transmisiilor meciurilor de fotbal este insa abia la inceput, iar FIFA a avut in plan crearea unui eveniment si a unei productii cu adevarat spectaculoase pentru marea finala din Brazilia. Iar unul dintre oamenii desemnati sa asigure acest spectacol este britanicul Jamie Oakford, nimeni altul decat regizorul finalei Europa League din 2012, de pe National Arena.

Cu un CV extrem de stufos, cu productii precum cele ale unor partide de la Campionatele Mondiale din 2002, 2006 si 2010, britanicul a inregistrat o ascensiune remarcabila in ultimii ani, cand a fost ales sa "creeze" cele mai importante finale disputate sub egida UEFA.

Paul Oakford, colaborator al Pro TV in 2012, cand postul a asigurat transmisia finalei Atletico Madrid - Athletic Bilbao de pe National Arena, a regizat in 2013 si finala Ligii Campionilor dintre Borussia Dortmund si Bayern Munchen (1-2), jucata pe celebrul stadion Wembley. Cu o ascensiune inceputa la Bucuresti, britanicul este acum in varf, FIFA oferindu-i pe mana" un eveniment grandios.

 

"Fiecare meci are o poveste, iar rolul regizorului este sa redea si sa-l introduca pe telespectator in aceasta poveste. Sa-l trimita alaturi de actorii principali, fie ca acestia sunt jucatorii, antrenorii, fanii, arbitrii, stadionul sau terenul de joc. Ilustrarea acestor elemente ajuta la crearea unei imagini pline de intensitate, drama, nuante, istorie si frumusete", sunt cuvintele regizorului Jamie Oakford.
 
"Rolul nostru este de a edifica orice incident si de a-i face pe telespectatorii sa raspunda oricarei intrebari: A fost ofsaid? A fost penalty? Mingea a trecut sau nu de linia portii? Cine a gresit si cum s-a marcat?" - Jamie Oakford

In acest an, Oakford va mai regiza mai multe partide din Premier League, Champions League, Europa League si FA Cup.

Paul Oakford a fost colaboratorul Pro TV, TEAM si UEFA in 2012, cand a fost ales dintre 4 regizori pentru finala Europa League.

Modifică setările cookies