True Story

FABULOS! Kobe Bryant a rescris istoria baschetului! Ziua in care elevul si-a depasit profesorul. VIDEO

Michael Jordan si Kobe Bryant cu siguranta nu au nevoie de nicio prezentare. Toti fanii baschetului il vad pe Jordan ca fiind cel mai bun baschetbalist din istorie, iar Kobe se numara printre ei.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Decembrie 2014, 18:10
Data actualizarii: Marti 16 Decembrie 2014, 18:14

La 18 ani distanta de la primul lor meci fata in fata, Kobe Bryant si-a depasit idolul in topul celor mai buni marcatori din NBA. Daca in 1996, la primul lor meci fata in fata, Bryant era doar un debutant, Jordan revenise doar de un an in NBA, dupa o scurta perioada petrecuta ca jucator de baseball.

In 1997 cei doi se intalneau din nou, iar Kobe s-a ridicat la nivelul lui Jordan, iar dupa acel meci, Bryant intra in atentia lui Jordan - „Vad ceva din mine in el”, spunea dupa meci starul lui Chicago Bulls. Intre timp cei doi s-au mai intalnit de 6 ori in cei 12 ani in care carierele lor s-au intersectat in NBA.

Kobe Bryant a castigat pana in prezent 5 titluri in NBA, fata de cele 6 cucerite de Jordan, dar recordul pe care starul lui Lakers a vrut dintotdeauna sa-l doboare a fost cel de puncte marcate in liga. Luni, cei de la Lakers au jucat la Minnesota un meci care a intrat in istorie. A fost meciul pe care Kobe l-a asteptat inca de la debut. Meciul in care si-a depasit mentorul si a fost aplaudat de o sala intreaga, desi era venit acolo ca rival.

Mai multe imagini pe site-ul NBA

Kobe a ajuns la 32.331 de puncte marcate in NBA – Jordan a ramas cu 32.292. E greu ca Bryant sa il prinda din urma pe liderul all-time, Kareem Abdul-Jabbar, care conduce topul cu 38.387, dar asta conteaza mai putin pentru el. Kobe si-a depasit idolul, omul de la care a „furat” meserie chiar in timpul meciurilor directe. Intr-o lume a baschetului, in care toti fanii il vad pe LeBron ca fiind noul Michael Jordan, Kobe Bryant e primul care a reusit sa doboare un record detinut de Jordan si e singurul baschetbalist de care fostul star al lui Chicago a recunoscut ca s-ar teme intr-un meci 1 la 1.

„As juca 1 la 1 cu LeBron, Wade sau Kobe. I-as bate pe toti, mai putin pe Kobe, el mi-a furat toate miscarile” – Michael Jordan

Autor: Alex Andrei

CITESTE SI

Modifică setările cookies