Are milioane de euro si un club in Serie A, dar a picat testul de investitor in fotbalul englez! Cum a ramas Leeds fara patron:

Massimo Cellino leeds True Story
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Martie 2014, 09:45
Data actualizarii: Marti 25 Martie 2014, 09:59

►PRO TV prezinta: Petrolul - Astra, miercuri 20:30 si Steaua - Dinamo, joi 20:30! Fotbal pentru toata lumea!

Liga engleza de fotbal a anuntat ieri ca a refuzat preluarea clubului Leeds de catre omul de afaceri Massimo Cellino. Italianul care o conduce pe Cagliari inca din 1992 a picat 'testul de moralitate' in fata englezilor.

Liga a precizat, printr-un comunicat, ca a votat in unanimitate excluderea ofertei lui Cellino, iar principalul motiv este faptul ca omul de afaceri italian a fost condamnat saptamana trecuta pentru ca 'a uitat' sa plateasca taxele pentru un yacht cumparat din Statele Unite.

Decizia afecteaza clubul Leeds si il pune pe Cellino intr-o situatie delicata, pentru ca italianul a investit pana acum peste 2,5 milioane de euro in aceasta echipa.

In februarie, Cellino a ajuns la un acord pentru a cumpara, prin firma sa Eleonora Sport Ltd., 75 la suta din actiunile clubului Leeds.

A MAI AVUT PROBLEME CU LEGEA

Condamnarea pe care a primit-o saptamana trecuta pentru neplata taxelor pentru iacht-ul din State nu este singura neregula pe care Massimo Cellino a avut-o in raport cu legea.

In februarie 2013, Cellino a fost arestat dupa ce fisc-ul italian a constatat ca omul de afaceri a fraudat statul in urma lucrarilor de modernizare ale stadionului In Arenas, pe care Cagliari si-a jucat meciurile de pe teren propriu in sezonul 2012-2013.

Massimo Cellino a fost eliberat din arest dupa doua saptamani, dar si-a atras 'faima' de om care este nascut sa dribleze legea, mai ales ca mai avea doua dosare la activ: unul in 1996, pentru o frauda intr-o afacere cu Ministerul Agriculturii si altul in 2001, pentru nereguli in contabilitatea clubului Cagliari.

Massimo Cellino este recunoscut in Italia si pentru superstitiile sale bizare - nu suporta culoarea mov si nici numarul 17. Scaunele care ar fi trebuit sa fie numerotate cu '17' pe stadionul lui Cagliari au fost inscriptionate cu 16b :)

Leeds este pe locul 13 in clasamentul din Championship, liga a doua engleza.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!