Transfer Market

Manchester City, record absolut pe piata transferurilor, dupa achizitionarea lui Bony! Campioana Angliei a dat 370 de milioane doar pe atacanti, in 7 ani

Manchester City a cheltuit sume fabuloase pe unii dintre cei mai tari atacanti ai ultimilor ani, dar continua sa "sparga banca" in fiecare perioada de mercato. Campioana Angliei a inregistrat o statistica fabuloasa, cheltuind 370 de milioane doar pe atacanti, in ultimii 7 ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Ianuarie 2015, 20:14
Data actualizarii: Vineri 16 Ianuarie 2015, 23:59

Campioana en-titre a Angliei, insa fara realizari extrem de importante in Liga Campionilor, Manchester City continua sa investeasca sume uriase in transferuri.

Preluata in urma cu aproape un deceniu de seicul Manour bin Zayed Al Nahyan, unul dintre cei mai bogati oameni din zona Golfului, Manchester City s-a transformat intr-una dintre cele mai importante echipe ale fotbalului englez si european.

City a devenit un adevarat "El Dorado" al fotbalului, seicii arabi investind peste un miliard de euro in clubul din Manchester, in speranta detronarii celorlalti giganti ai Angliei - United, Liverpool, Arsenal si Chelsea.

O statistica interesanta a fost insa intocmita dupa transferul ivorianului Wilfried Bony, ultimul jucator cumparat de City. Englezii au studiat toate transferurile facute de Manchester City de la preluarea de catre Mansour bin Zayed, ajugand la concluzia ca formatia de pe Ettihad Stadium a cheltuit nu mai putin de 370 de milioane de euro doar pe atacanti.

City a luat 11 atacanti in ultimii 7 ani, la un pret mediu de peste 33 de milioane de euro. Cel mai scump jucator a fost Kun Aguero (50 milioane euro), iar cel mai ieftin brazilianul Jo (24 milioane).

Ca o comparatie, Atletico Madrid este echipa care a vandut cei mai scumpi atacanti in ultimul deceniu, printre acestia numarandu-se Fernando Torres, David Villa, Kun Aguero, Diego Forlan, Falcao si Diego Costa.

Atacantii transferati de City in ultimii 7 ani

Robinho - 42,6 milioane euro
Jo - 24 milioane
Adebayor - 32,7 milioane
Tevez - 33,4 milioane
Roque Santa Cruz - 22,9 milioane
Dzeko - 35,4 milioane
Balotelli - 32 milioane
Aguero - 50 milioane
Jovetic - 37,3 milioane
Negredo - 27 milioane
Wilfried Bony - 36,7 milioane

Modifică setările cookies