100 de ani de Old Trafford. Vezi TOP 10 cele mai importante momente din istoria Teatrului Viselor

Autor: Sport.ro
Joi 18 Februarie 2010, 14:20
100 de ani de Old Trafford. Vezi TOP 10 cele mai importante momente din istoria Teatrului Viselor

Maine  Manchester sarbatoreste 100 de ani de la inaugurarea stadionului, iar un loc atat de incarcat de istorie merita o atentie speciala. Old Trafford a devenit cel mai important simbol pentru Manchester si in continuare trecem in revista cele mai importante 10 momente din istoria Teatrului Viselor. E greu de stabilit o ierarhie, asa ca le vom pune pe toate pe locul 1. Sa ne scuze perfectionistii.

6 FEBRUARIE 2008

Au fost multe zile importante pentru United. Dar niciuna cum a fost comemorarea a 50 de ani de la dezastrul aerian de la Munchen. A fost un moment in care "rosul" lui United si "albastrul" lui City s-au imbinat sa onoreze memoria celor disparuti. Nici nu a mai contat ca United a pierdut meciul in fata rivalilor cu 2-1.

28 SEPTEMBRIE 2004

Multe vedete si-au facut debutul pe Old Trafford. Dar niciunul ca al lui Rooney, care si-a facut prezenta cu un cadou senzational pentru suporteri: un hat-trick impotriva lui Fenerbahce.

6 OCTOMBRIE 2001

Cand Wembley a fost inchis pentru renovare, Anglia a jucat pe mai multe terenuri, printre care si Old Trafford. Teatrul Viselor si-a confirmat numele cand in meciul dramatic cu Grecia Anglia a avut nevoie de senzationala lovitura libera a lui Beckham din prelungiri pentru a-si castiga locul la CM 2002.

 

 

 9 OCTOMBRIE 1993

Un moment care noua nu ne spune nimic, dar pentru englezi si Old Trafford este important. Atat de celebru pentru fotbal, Old Trafford a gazduit si unul din cele mai importante meciuri de box din istoria Marii Britanii, cand lupta dintre Chris Eubank si Nigel Benn pentru unificarea centurilor WBO/WBC la supermijlocie s-a terminat la egalitate.

3 MAI 1993

26 de ani asteptase Old Trafford sa-si aplaude campionii. Primul titlu din epoca Premier League fusese deja castigat cu o zi inainte. Era momentul sa inceapa petrecerea, iar United a avut parte de o atmosfera senzationala.

21 MARTIE 1984

Fanii lui United au multe meciuri memorabile de care sa-si aduca aminte. Dar primul, dintre toate disputele de pe Old Trafford, este cel de pe 21 martie 1984, impotriva unei Barcelone cu Maradona aflat in varf de forma. Batuti in tur cu 2-0, coechipierii lui Bryan Robson au reusit o victorie triumfala, la 3 goluri diferenta.

4 APRILIE 1953

Debutul celui mai bun jucator din istoria lui United. Chiar si Sir Bobby Charlton a recunoscut ca Duncan Edwards a fost numarul 1. La doar 16 ani, a intrat in infrangerea contra lui Cardiff City. Din pacate, s-a numarat printre cei care au murit in dezastrul de la Munchen.

11 MARTIE 1941

Dupa ce supravietuise deja unui prim bombardament aerian, Old Trafford a fost atacat inca o data de Luftwaffe. Pagubele au fost atat de mari, incat de-abia in 1949 a putut fi din nou folosit pentru fotbal.

25 MARTIE 1939

Surprinzator, cea mai mare audienta nu a fost stabilita intr-un meci in care sa fie implicata Manchester United. 76.962 de spectatori au urmarit semifinala Cupei Angliei dintre... Wolves si Grimsby.

19 FEBRUARIE 1910

Dupa ce jucase pe North Road si Bank Street, United, cunoscuta anterior drept Newton Heath, a debutat pe noul stadion de 80.000 de locuri, la un pret de numai 60.000 de lire sterline!!! Meciul inaugural a fost chiar impotriva viitorilor rivali de moarte, Liverpool, partida de altfel pierduta cu 4-3.

FULLSCREEN
Cum vor învăța elevii din toamnă. Anunțul ministrului Monica Anisie privind anul școlar 2020-2021
BRAT