OFICIAL Un Sir, patron la Manchester United! Cine este noul proprietar de pe ”Old Trafford” care i-a învins pe șeici

Manchester United Erik ten Hag ineos Old Trafford Sir Jim Ratcliffe Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Februarie 2024, 10:15
Data actualizarii: Miercuri 21 Februarie 2024, 10:24

Echipa antrenată de Erik ten Hag este este invincibilă în acest an în toate competițiile.

Miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe, patronul gigantului petrochimic Ineos, a devenit coproprietar al clubului de fotbal Manchester United, după ce intrarea sa în capitalul acestei grupări a fost aprobată oficial, informează AFP.

Toate datele achiziției de către miliardarul Jim Ratcliffe

Omul de afaceri în vârstă de 71 de ani "a finalizat achiziţia" a 25% din acţiunile clubului englez, conform termenilor acordului, "după ce a îndeplinit toate condiţiile, inclusiv aprobările din partea Federaţiei engleze de fotbal şi a Premier League", a anunţat Manchester United într-un comunicat.

Ratcliffe a investit 200 de milioane de dolari (aproximativ 185 de milioane de euro) pentru a-şi creşte portofoliul de acţiuni, ceea ce duce angajamentul său la "aproximativ 27,7%", se arată în comunicat.

De asemenea, el trebuie să vină cu încă 100 de milioane de dolari (92 de milioane de euro) până la 31 decembrie 2024, sumă destinată "investiţiilor viitoare în infrastructura stadionului Old Trafford". Acest lucru ar duce angajamentul său la 28,9%.

Noul copropietar vorbește despre ”onoare” și ”responsabilitate”

"A deveni coproprietar al lui Manchester United este o mare onoare şi vine cu o mare responsabilitate", a comentat Ratcliffe, citat în comunicat.

Acordul de marţi "marchează finalizarea tranzacţiei, dar este doar începutul călătoriei noastre de a aduce Manchester United în vârful fotbalului englez, european şi mondial, cu facilităţi de clasă mondială pentru suporteri noştri. Lucrările pentru atingerea acestor obiective se vor accelera începând de astăzi", a adăugat miliardarul, citat de Agerpres.

Acest deznodământ marchează sfârşitul unei lungi telenovele care a început în noiembrie 2022, când familia Glazer, proprietarul american al celebrei echipe engleze, a anunţat că studiază o vânzare totală sau parţială a clubului.

Concurență cu șeicii din Qatar

Jim Ratcliffe s-a confruntat cu concurenţa şeicului Jassim Ben Hamad Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), care s-a retras însă din cursă în octombrie 2023.

Susţinător al ''Red Devils'' încă din copilărie, fondatorul grupului Ineos, care patronează şi cluburile OGC Nice (Franţa) şi Lausanne-Sport (Elveţia), va fi responsabil, de asemenea, cu operaţiunile sportive ale echipei Manchester United, care a cucerit 20 de titluri de campioană a Angliei.

Echipa antrenată de Erik ten Hag este invincibilă în acest an în toate competițiile.

Clasamentul din Premier League

Standings provided by Sofascore
 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!