Wimbledon 2022 reactia ucrainenilor Wimbledon 2022 fara puncte Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis

Wimbledon 2022 fără puncte, știre folosită de propaganda rusească. Jucătorii ucraineni au reacționat imediat: „Vă mulțumim că le dați titluri!”

Marta Kostyuk, Sergiy Stakhovsky și Alexandr Dolgopolov au reacționat ferm la decizia ATP, WTA și ITF de a elimina punctele puse în joc la Wimbledon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 21 Mai 2022, 08:55
Data actualizarii: Sambata 21 Mai 2022, 09:00

Ediția 2022 a turneului de la Wimbledon se va juca având o miză scăzută, în urma deciziei luate de ATP, WTA și ITF de a elimina punctele puse în joc în turneul de mare șlem din Marea Britanie.

Cele trei instituții ale tenisului internațional au luat această hotărâre pentru a pedepsi poziția luată de oficialii britanici, care le-au interzis participarea sportivilor ruși și belaruși, în contextul în care o victorie a acestora la Wimbledon ar fi putut fi folosită cu scopul de a sprijini mașinăria de propagandă rusească. 

Marta Kostyuk: „Vă mulțumesc, WTA și ATP, pentru că dați titlul știrilor pro-rusești.”

Știrea care spune că Wimbledon 2022 se va juca fără puncte, după ce ATP, WTA și ITF au decis acest lucru a fost utilizată deja pe grupuri pro-rusești de Telegram, motiv pentru care Marta Kostyuk (19 ani, 59 WTA) le-a mulțumit ironic celor trei foruri: „Vă mulțumesc, WTA și ATP pentru că dați titlul știrilor pro-rusești azi,” a scris Kostyuk pe Twitter. 

Sergiy Stakhovsky și Alexandr Dolgopolov, tenismeni retrași din activitate, dar înrolați astăzi în armată, pentru a-și apăra țara, s-au opus la rândul lor ferm hotărârilor luate de ATP, WTA și ITF.

„Că sunt dezamăgit de ATP, ar fi prea puțin spus. Nu m-aș fi așteptat niciodată ca cineva să stea de partea invadatorilor și a criminalilor... dar mi se pare că până și foștilor colegi le pare rău de invadatori și colaboratorii din Rusia și Belarus. Jucători care, în 85 de zile, nu au exprimat niciun mesaj de condamnare a invaziei Rusiei în Ucraina. O zi rușinoasă pentru tenis,” a scris Sergiy Stakhovsky

„Există un motiv pentru care Wimbledon este cel mai renumit turneu. Cu puncte sau fără puncte, aici se întâmplă lucruri mult mai importante decât tenisul, iar în aceste vremuri grele, Wimbledon s-a poziționat de partea corectă și își păstrează reputația perfectă. Cât pentru restul, e alegerea lor,” a completat Alexandr Dolgopolov

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!