Tenis

TURNEUL DIN DUBAI | Dezvaluirea facuta de Naomi Osaka inaintea duelului cu Simona Halep pentru locul 1 WTA: "M-a ranit foarte tare ce s-a spus!"

Simona Halep si Naomi Osaka se lupta pentru primul loc in clasamentul WTA.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Februarie 2019, 12:37
Data actualizarii: Duminica 17 Februarie 2019, 12:47

Devenita lider mondial dupa victoria de la Australian Open, Naomi Osaka a surprins pe toata lumea cand a anuntat despartirea de antrenorul Sascha Bajin, cel cu care colabora din 2017 si alaturi de care a obtinut cele mai importante victorii din cariera.

"In primul rand stiu ca toata lumea cred ca problema a fost una financiara, dar nu a fost asa. Acesta este unul dintre cele mai dureroase lucruri pe care le-am auzit. Avand in vedere ca eu calatoresc peste tot cu echipa, ii vad mai mult decat pe familia mea, nu le-as face niciodata asa ceva.

Cred ca principalul motiv este ca nu voi pune succesul deasupra fericirii mele. De asta am luat decizia. Nu voi spune nimic rau despre el, desigur, sunt recunoscatoare pentru toate lucrurile pe care le-a facut. Nu as putea veni acum sa spun ceva negativ" a spus Osaka inainte de turneul din Dubai.

Lupta pentru primul loc

Simona Halep a ajuns la 5.537 de puncte in urma calificarii in finala de la Doha, Naomi Osaka avand un avans de 1.433 de puncte fata de Simona in fruntea ierarhiei. Niciuna dintre cele doua nu are puncte de aparat in Dubai, astfel ca Osaka va fi in continuare lider mondial dupa acest turneu, indiferent de parcursul ei si al Simonei.

Prima sansa pe care Simona Halep o va avea pentru recastigarea pozitiei de lider mondial va fi la la Indian Wells, acolo unde Osaka a triumfat, trecand in semifinale de Simona. Astfel, Simona va avea de aparat la turneul din SUA 390 de puncte, in timp ce Osaka va avea de aparat 1.000 de puncte!

Pentru a reveni pe prima pozitie in clasamentul WTA, Simona trebuie sa aiba rezultate mult mai bune fata de Osaka in Dubai si la Indian Wells. Astfel, Simona ar urma sa revina pe primul loc WTA cel mai devreme pe 20 martie.

Modifică setările cookies