Sorana Cîrstea, pur și simplu magnifică. 3 detalii incredibile despre parcursul de la US Open

Sorana Cirstea belinda bencic US Open Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Septembrie 2023, 07:30
Data actualizarii: Luni 04 Septembrie 2023, 07:29

Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 30 WTA) s-a calificat în premieră în sferturi la US Open 2023. Românca a trecut în optimi de Belinda Bencic (26 de ani, locul 13 WTA), scor 6-3, 6-3.

Sport.ro vă prezintă câteva detalii remarcabile în legătură cu parcursul Soranei de la New York. În sferturile de finală, "Sori" se va duela cu Karolina Muchova (27 de ani, locul 10 WTA).

O așteptare de 14 ani

14 ani a așteptat Sorana acest moment. Cîrstea a reușit să egaleze cea mai bună performanță a carierei, calificarea în sferturi la un turneu de Grand Slam. Ea a mai ajuns în această fază în anul 2009, la Roland Garros. Atunci a fost învinsă de Samantha Stosur, scor 1-6, 3-6.

Conform Opta, doar Mirjana Lucic a reușit să se califice în sferturi la un turneu de Grand Slam după o pauză mai lungă. Lucic a ajuns prima dată în sferturi la Wimbledon 1999 și a repetat performanța tocmai în 2017, la Australian Open. Așadar, Mirjana Lucic a așteptat 18 ani între cele două prezențe pe care le-a avut în sferturile de finală ale turneelor de Grand Slam.

Sorana Cîrstea a reușit să ajungă din nou în sferturi după o pauză de 14 ani. Sunt luate în calcul numai rezultatele din Era Open.

Sorana, răsplătită după 52 de turnee de Grand Slam

Sorana Cîrstea s-a zbătut mereu să rămână în contact cu tenisul de mare performanță. De mai bine de opt ani nu a mai ieșit din Top 100 WTA. De asemenea, Sorana a avut nevoie de 52 de turnee de Grand Slam pentru a se califica din nou în faza sferturilor de finală.

De la Roland Garros 2009 și până astăzi, la US Open 2023, "Sori" a evoluat la 52 de turnee de Grand Slam. Iată că acum, la turneul al 53-lea, românca repetă această performanță. Iată ce alte rezultate notabile a avut la restul turneelor de Grand Slam în această perioadă:

  • Australian Open - optimi de finală (2017, 2022)
  • Wimbledon - turul 3 (2012, 2017, 2021, 2023)
  • US Open - turul 3 (2019, 2020)

În total, Cîrstea are la activ 62 de victorii și 58 de înfrângeri la cele patru turnee de Grand Slam.

Cea mai bătrână jucătoare care se califică în premieră în sferturi la US Open

Sorana Cîrstea a intrat în istoria turneului de la Flushing Meadows. La 33 de ani, românca a devenit cea mai bătrână jucătoare care se califică pentru prima dată în sferturile de finală la US Open. Cîrstea a învins-o pe Bencic după un meci care a durat o oră și 24 de minute.

Dacă va trece de Muchova, Sorana va ajunge în semifinale la New York. Aceasta ar fi cea mai bună performanță din întreaga sa carieră.

Iată ce a declarat Cîrstea după calificarea în sferturi: "Am un zâmbet mare pe față pentru că am muncit atât de mult în ultima vreme, nimeni nu știe ce se întâmplă în spatele cortinei.

Am avut un sprijin solid din tribune, vreau să vă mulțumesc, mă faceți să mă simt specială, sunteți deosebiți. Este grozav, mereu am visat să ajung aici și au fost mulți ani cu suișuri și coborâșuri, dar în final munca mereu iți va fi răsplătită, dacă te ții de ea", a spus Sorana, imediat după meci.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!