Simona Halep, rechemată în tribunal: motivul pentru care audierea sa durează două zile

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2023, 10:55
Data actualizarii: Joi 29 Iunie 2023, 11:07

Simona Halep a fost audiată dar va reveni în tribunal și vineri, 30 iunie 2023. 

Deplasată la Londra, pentru audierea amânată în repetate rânduri, de la începutul anului, Simona Halep a fost audiată, în tribunalul independent Sports Resolutions.

Audierea sportivei din România se va întinde însă pe durata a două zile, întrucât Simona Halep a respins acuzațiile de dopaj. 

Simona Halep a respins acuzațiile de dopaj

„Odată ce ambele părți sunt convinse că dețin dovezile de care au nevoie, este convocat un tribunal independent. ITIA folosește organismul independent de arbitraj sportiv Sports Resolutions pentru a-și desfășura audierile, iar comisia este de obicei alcătuită din până la trei experți juridici, fără legături cu niciuna dintre părți.

O audiere poate avea loc de la distanță sau în persoană și are loc de obicei pe parcursul unei zile – deși poate fi mai lungă dacă este un caz deosebit de complicat sau disputat,” a transmis Agenția Internațională a Integrității în Tenis, notează ProSport

Românca va putea contesta decizia la TAS

Simona Halep va putea contesta decizia, iar majoritatea hotărârilor luate la Londra indică doi ani de suspendare, pedepse care sunt, de regulă, înjumătățite în urma contestației.

„O dată ce comisia a dat verdictul, ITIA va publica decizia pe site-ul său web și printr-un comunicat de presă. Oricare parte poate contesta decizia completului independent de audiere al Sport Resolutions la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, Elveția.

TAS va desfășura o altă audiere pentru a analiza din nou probele și pentru a stabili dacă verdictul de la prima instanță trebuie menținut sau anulat. Procesul de la TAS, din momentul în care un jucător sau ITIA face apel și până la primirea deciziei, poate dura mai mult de 12 luni,” adaugă ITIA. 

Acuzată de dopaj cu substanța interzisă, roxadustat, dar și de nereguli în pașaportul biologic, Simona Halep speră să aibă parte de un prim verdict favorabil, programat să fie anunțat la aproximativ două săptămâni de la momentul audierii. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!