Simona Halep Australian Open Halep - Davis Lauren Davis Simona Halep - Lauren Davis Tenis

Victorie cat un GRAND SLAM pentru Simona Halep! Cel mai lung meci din cariera a durat 3 ore si 47 de minute: 15-13 in decisiv cu Lauren Davis

Urmareste aici meciul Simonei Halep cu Lauren Davis de la Australian Open.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Ianuarie 2018, 20:13
Data actualizarii: Sambata 20 Ianuarie 2018, 06:21

SIMONA HALEP 4-6 6-4 15-13 LAUREN DAVIS LIVE TEXT
 

"A fost un meci clar foarte dificil, atat de lung. Sunt fericita ca am rezistat. A fost frumos ca am putut arata un tenis bun, le multumesc fanilor pentru sustinere.

Nu am idee cat am alergat. Simt ca muschii mei au disparut, nu mai simt glezna, nu mai simt nimic. A fost placut sa fiu pe teren si ma bucur ca sunt in turul 4" a spus Simona Halep pe teren dupa finalul partidei.

 

Setul decisiv:

 

15-13 Simona incepe bine, insa apoi face 2 greseli usoare. Schimb incredibil, Simona reuseste stanga-dreapta si Davis greseste. Prima minge de meci pentru Simona! SI CASTIGA! CEL MAI LUNG MECI DIN CARIERA SIMONEI! Davis este si ea aplaudata de o arena intreaga!

14-13 Schimb lung si spectaculos, castigat de Simona dupa greseala lui Davis. Ambele jucatoare sunt chinuite de dureri. Retur puternic al Simonei pe care Davis nu il poate gestiona. Mingea se duce in fileu si sunt 3 mingi de break. Prima este anulata de Davis. Pana la urma vine break-ul!

 

13-13 Simona castiga primul punct. Meciul dureaza deja de 3 ore si 33 de minute!!! Rateaza forehand-ul Simona si este egalitate la 15. Davis reuseste un nou forehand in diagonala. Returul lui Davis se duce apoi afara. Simona are crampe din ce in ce mai puternice. Mingea lui Davis se duce afara, sansa de game pentru Simona. Davis trimite in fileu si este egalitate la 13.

 

12-13 Simona greseste 2 lovituri, un serviciu bun al lui Davis si aceasta are 3 mingi de game. Passing reusit de Simona, voleul lui Davis se duce in fileu. Rever trimis afara de catre Davis, Simona recupereaza. Punct controlat total de Simona, Davis are un noroc incredibil, mingea loveste fileul de 3 ori si pica in terenul Simonei!

 

12-12 Simona incepe bine cu serviciul. Davis egaleaza imediat. Rever trimis afara de Davis. 30-15. Simona serveste din nou bine si mingea este trimisa afara. Si egaleaza pe tabela

 

 

11-12 Reincepe meciul dupa cateva minute de pauza cauzate de accidentarea lui Davis. Simona are 30-15 pe serviciul adversarei. Dubla greseala a lui Davis si 2 mingi de break! Prima este ratata de Simona care trimite afara. Si a doua, trimisa in fileu. Forehand superb al Simonei ce o duce in spagat pe Davis. Americanca urca la fileu iar Simona nu reuseste passingul. Simona intra in teren si trimite decisiv. Simona pare sa aiba crampe insa. Si trimite apoi in fileu. Simona rateaza a 5-a minge de break. Inca un game de peste 9 minute. Davis reuseste sa faca game-ul intr-un mod incredibil, cu un smash!

 

 

11-11 Incepe rau Simona, returul lui Davis o frteaza sa trimita in fileu. Davis trimite apoi un rever in cross incredibil. Davis urca la fileu la o scurta si trimite passingul. Trei mingi de meci pentru Davis. Prima e salvata de Simona. Si a doua dupa ce Davis a trimis afara. Si a treia dupa un serviciu fenomenal!!!! 4 puncte la rand pentru Simona care are sansa de game. Si face punctul. Davis are probleme la piciorul drept la unul dintre degete si este nevoie de interventia medicului.

 

 

10-11 Simona revine de la 0-30 cu o minge pe linie ce a fortat-o pe Davis sa greseasca. Davis rezista insa si face game-ul.

 

 

10-10 Simona urca la fileu dar trimite din nou direct pe Davis iar returul acesteia o face sa greseasca. Voleu drive si pentru Simona, al 8-lea punct castigat de ea la fileu, cu 10 sub Davis. Davis reuseste un nou punct fantastic si este la 2 puncte de castigarea meciului. Simona pare epuizata. Dar Davis trimite in fileu! 30-30. Serviciul Simonei ii aduce sansa de game. Ce sansa rateaza Simona dupa ce un voleu al lui Davis a atins fileu, Simona a trimis insa in fileu. Reverul lui Davis este magistral in continuare. Egalitate. Iar Simona raspunde cu un as!

 

9-10 Davis ajunge rapid la 40-0, din pacate. Un nou rever ii aduce game-ul

9-9 Simona trimite afara si game-ul incepe rau. Davis greseste si ea. Egalitate la 15. Returul lui Davis se duce apoi afara. Lovitura formidabila a lui Davis in cross si se face 30-30. Serviciul Simonei este returnat in afara si Simona are sansa de game. Davis risca si castiga punctul. Egalitate. Serviciul o ajuta, in sfarsit, pe Simona. Inca o sansa de game. Fileul este cu Simona si este din nou egalitate pe tabela.

 

8-9 Ofensiva totala a lui Davis care castiga primele 2 puncte cu agresivitatea ei. Simona intra acum in teren si trimite decisiv cu reverul. Inca un rever superb al Simonei ce o forteaza pe Davis sa greseasca. Davis trimite afara si Simona are minge de break.Un rever exploziv al lui Davis o pune in dificultate pe Simona, dar apoi greseste. Simona urca la fileu dar greseste si Davis trimite greu de returnat. Egalitate la 40. Davis greseste din nou si Simona are a 3-a sansa de break din acest game. Voleu drive din nou al lui Davis fabulos. Egalitate.Simona rateaza passingul si este minge de game pentru Davis. Simona o trimite dintr-o parte in cealalta pe Davis dar rateaza si Davis castiga un game ce a durat 9 minute!

 

 

8-8 Reverul lui Davis este fantastic si game-ul incepe in favoarea ei. Simona trimite apoi in fileu. Simona reuseste apoi o noua scurta extraordinara. Primul serviciu ii intra si Simona egaleaza la 30. Raliu fantastic al celor doua - din pacate, Simona este cea care greseste. Davis are minge de break. Minge prea scurta a Simonei si Davis loveste decisiv si face break.

 

8-7 Retur formidabil al Simonei care forteaza un nou break. Si Simona are 2 mingi dupa ce Davis a lovit cu rama. Davis trimite afara si este break! A 3-a oara cand Simona serveste pentru castigarea meciului!

7-7 Simona incepe bine game-ul, ajutata de serviciu. Davis greseste apoi si este 30-0. Minge trimisa apoi afara de americanca si sunt 3 mingi de game. Schimb lung castigat de Simona dupa o minge pe tusa

6-7 Simona incepe sa greseasca mingi usoare iar Davis are 30-0 si spera sa rupa sirul break-urilor. Trimite insa apoi in afara terenului. Simona nu pare sa mai aiba energie si sunt 2 mingi de game pentru Davis. Si reuseste

6-6 Davis incepe game-ul in postura de jucatoarea care domina si obtine primul punct. Simona lifteaza apoi o minge si isi construieste punctul iar Davis greseste. Primul serviciu nu intra pentru Simona, iar returul lui Davis e castigator. Simona ajunge tarziu la o minge si sunt 2 sanse de break. Iar Davis egaleaza. Al 4-lea break consecutiv din acest meci.

6-5 Retur extraordinar al Simonei, urmat de o scurta impecabila. Doua sanse de break si Simona il reuseste! Va servi din nou pentru castigarea meciului.

5-5 Simona serveste pentru castigarea meciului. Castiga primul punct, dar apoi face dubla greseala. Davis nu cedeaza si conduce cu 30-15 pe serviciul Simonei. In sfarsit, intra primul serviciu si Simona e la 2 puncte de castigarea meciului. Reverul lui Davis o pacaleste pe Simona si este minge de break. Schimb dominat de Simona care trimite insa in fileu ultima minge! Iar Davis face break.

5-4 Marea sansa a Simonei de a se desprinde decisiv vine dupa o lovitura extraordinara. Davis greseste cu reverul si Simona are 2 sanse de break. Simona joaca inteligent si face break-ul!

4-4 Davis castiga primul punct cu noroc, apoi trimite mult afara. Simona serveste pentru a egala pe tabela. Davis urca la fileu insa Simona trimite o minge in picioarele lui Davis si o forteaza sa greseasca. Simona are acum 2 sanse de game. Primul serviciu nu o ajuta pe Simona, care egaleaza totusi la 4.

3-4 Davis schimba directia din ce in ce mai des si poate reveni in avantaj. Minge de game pentru Davis dupa o greseala usoara a Simonei. Iar Halep trimite in fileu si Davis castiga al 3-lea game consecutiv.

3-3 Davis simte ca este momentul in care isi poate castiga serviciul inapoi si este foarte agresiva. Doua mingi de break, ambele salvate de Simona. Davis urca la fileu si trimite un voleu ce ii aduce o noua sansa de break. Raliu lung la care Davis trimite cu rama in afara. Punctul meciului este castigat, din pacate, de Davis care egaleaza pe tabela.

 

3-2 38-15 este raportul greselilor nefortate. Davis opreste apoi seria de puncte castigate de Simona cu un serviciu-voleu. Davis are 9-5 si la mingi castigate cu backhandul si are 40-30. Minge foarte frumos jucata de Simona insa ultima lovitura a numarul 1 mondial se duce in fileu.

 

3-1 Jocul lui Davis 'scartaie' din ce in ce mai tare. Simona trimite apoi un as si are 3 mingi de 3-1. Si reuseste al 2-lea game consecutiv la 0. 

2-1 BREAK LA 0 PENTRU SIMONA! Halep a jucat ireprosabil in timp ce Davis a trimis in fileu de 2 ori din pozitii usoare.

 

 

1-1 Simona isi face serviciul desi a comis o dubla greseala la care a cerut si challenge.

0-1 Davis isi castiga fara probleme serviciul

 

Al doilea set:

 

6-4 Voleu ratat al lui Davis, apoi o minge trimisa afara de americanca. Simona e la 2 puncte de a duce jocul in decisiv. Minge de set dupa ce Davis trimite in fileu. Rever superb al Simonei, minge demna de castigarea unui set!

5-4 Davis alearga enorm si obtine 2 mingi de game. Cere apoi challenge si are dreptate - mingea a prins tusa si nu este dubla greseala! Iar apoi isi face serviciul cu o lovitura de rever.

5-3 Simona isi face usor serviciul de aceasta data

4-3 Davis isi face serviciul dupa ce a revenit de la 15-40

4-2 Simona a inceput sa lifteze mingile si asta o incurca pe Davis. Doua mingi de game insa Davis le salveaza si obtine-2 minge de break. Simona o anuleaza dupa un schimb bun. Si apoi isi face serviciul

3-2 Davis opreste seria Simonei si isi face serviciul

3-1 Game la 0 castigat de Simona, cea care are 8 puncte consecutive castigate

2-1 Davis este in continuare cea agresiva si are deja 15 mingi castigatoare. Simona nu gaseste unghiurile care sa o puna in dificultate, in timp ce Davis trimite des mingi pe lung de linie cu care castiga punctul. Simona salveaza 2 mingi de game pentru Davis. Si acum are sansa de break. Dubla greseala!

1-1 O minge mai inalta a Simonei ii pune probleme lui Davis. Scurta prea inalta a Simonei este ajunsa de Davis care rateaza insa passingul, trimitand afara. Simona egaleaza pe tabela

0-1 Simona incepe in ofensiva setul secund, pe serviciul lui Davis, si castiga primele 2 puncte. Insa Davis nu renunta si obtine 4 puncte la rand ce ii aduc game-ul!

 

Primul set:

 

4-6 Davis este extrem de agresiva si loviturile ii intra in teren. Davis obtine 2 mingi de set si reuseste sa o castige pe prima.

4-5 Davis este extrem de agresiva si are mai multa consistenta in joc in aceste clipe. Doua minge de game, prima pierduta dupa o dubla greseala. Simona cu un retur formidabil, Davis rezista si Simona greseste!

4-4 Simona face cel mai bun game al ei de pana acum, reusind si un as!

3-4 Schimb extraordinar la care Simona a raspuns extraordinar la o scurta cu un passing pe linie. Davis serveste apoi bine si castiga 2 puncte. Davis joaca din ce in ce mai bine si face game-ul.

3-3 Un nou schimb lung, Davis o baga in teren cu o lovitura mai scurta si apoi o surprinde cu un backhand in coltul terenului si are 2 mingi de rebreak.

3-2 Simona simte ca este momentul unui break si pune presiune pe serviciul lui Davis. Un stanga-dreapta ii aduce sansa unui voleu si Simona are 2 sanse de break. O castiga pe a 2-a si conduce pentru prima data in acest meci!

2-2 Schimb prelungit castigat de Simona cu o directa de dreapta ce a prins-o pe contra pe Davis. Un serviciu mult spre exterior ii aduce apoi game-ul Simonei

1-2 Davis greseste din ce in ce mai mult si Simona ajunge rapid la 30-0 pe serviciul americancei. Davis apoi reuseste 4 puncte excelente si isi face serviciul

1-1 Davis alearga foarte mult, ataca si la fileu si are minge de break. Sansa pentru Simona care anuleaza sansa de break cu ajutorul fileului. Davis trimite apoi in fileu minge usoara. Davis loveste apoi prea puternic si Simona face game-ul

0-1 Davis este prima care serveste. Si face destul de rapid o dubla greseala. Davis alearga foarte mult si egaleaza la 30. Simona anuleaza o minge de game a lui Davis, insa apoi loveste cu rama si americanca are avantaj. Si profita

 


 

 


Simona Halep si Ana Bogdan deschid ziua la Melbourne, la meciurile din turul 3. Australienii le-au pus sa joace la pranz, cand vor fi 40 de grade la umbra. In cele 2 ore, cat vor tine meciurile, romancele vor fi nevoite sa bea cate 5 litri de apa. Chiar si asa, pe o asemenea caldura, ele vor slabi 4 kilograme.

Halep s-a antrenat la umbra inainte sa o intalneasca pe americanca Davis. "Va dati seama, ca la efortul ala, si presiune, si nervi, si tot, si concentratie, se adauga tot, si caldura", spune Ilie Nastase.

Cu mama ei in tribuna, Halep a fost aplaudata de zeci de fani la antrenament, unde a acceptat provocarea lui Pavel.

Simona Halep are culoar bun spre fazele finale ale Australian Open. Daca va trece de Lauren Davis, numarul 1 WTA se va duela in optimi cu invingatoarea intalnirii dintre favorita numarul 18, australianca Ashleigh Barty, si japoneza Naomi Osaka.

Daca mergem mai departe, in sferturile turneului de la Melbourne am putea avea parte de o confruntare de foc cu favorita numarul 6, Karolina Pliskova. Pe partea de tabel a fostului lider WTA se afla mai alte doua jucatoare din Cehia, Lucie Safarova si Barbora Strycova, precum si surprinzatoarea Bernarda Pera (SUA).

In semifinale, Angelique Kerber si Maria Sharapova ar fi cele mai periculoase adversare, in timp ce Elina Svitolina si Caroline Wozniacki sunt favorite sa se dueleze pentru un loc in finala pe partea de jos a tabloului feminin de la Australian Open.


Halep inca resimte dureri la glezna, insa ea poate sa joace cu Davis.

"Ma simt bine pe acest teren (Margaret Court Arena, n. red.), in fata spectatorilor care ma sustin, ma bucur foarte mult ca pot juca in turul al treilea, doi ani la rand am pierdut in primul tur, iar acum vreau sa ma bucur de timpul pe care il petrec aici. Chiar daca sunt putin accidentata, am jucat bine si m-am miscat bine. Simt durerea (la glezna), dar nu m-am gandit la ea, am vrut sa joc meciul si sa castig'', a declarat Halep pentru postul de televiziune Eurosport dupa victoria cu 6-2, 6-2 in fata jucatoarei canadiene.

Halep a comentat la conferinta de presa si accidentarea sa la glezna: ''M-am speriat. Dar doctorul a spus ca am avut noroc. Dupa ce am vazut imaginea (cu accidentarea), am fost norocoasa ca totul e destul de bine''.

"Inca simt durere si nu m-am putut antrena prea mult, dar in timpul meciului am uitat de acest lucru. Cel mai important lucru e ca mi-am putut face jocul si nu m-am gandit la glezna'', a adaugat liderul mondial, care a recunoscut ca trebuie sa fie ''atenta'' la miscarea ei pe teren si sa nu forteze.

''Cu siguranta nu sunt la suta la suta, a subliniat Halep. Cred ca am jucat foarte bine, am simtit bine mingea, iar in fata ei e mereu dificil de jucat, pentru ca ia mingea foarte repede, sta foarte aproape de linia de fund, dar m-am gandit doar sa deschid unghiurile si am facut-o bine''.

Halep a comentat si statutul sau de lider mondial, afirmand ca nu resimte o presiune din cauza acestui fapt: ''Nu simt presiune, ma bucur de acest moment in care sunt numarul unu in lume, dar fiecare meci e dificil, ma astept la meciuri grele, acum ma gandesc la urmatorul tur, vreau sa castig de fiecare data cand intru pe teren, nimic altceva nu e in mintea mea''.

Simona Halep s-a referit si la colaborarea sa cu antrenorul australian Darren Cahill: ''Pot spune ca si eu sunt un pic australiana, pentru ca lucram de trei ani si facem o treaba excelenta. Ii multumesc pentru ca am ajuns numarul unu mondial cu el, multumesc echipei mele. E o placere sa vin sa joc la el acasa si vreau sa il fac mandru''.

In turul al treilea la Melbourne, Halep o va infrunta pe americanca Lauren Davis (24 ani, 76 WTA).

''Nu am nimic de asteptat. Nu stiu cum va fi piciorul meu. Vreau sa cred ca am sansa mea si cu siguranta vor incerca totul. Voi da suta la suta pe teren ca sa castig meciul'', a concluzionat Halep.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!