Simona Halep Tenis WTA Tenis

Simona Halep a anunțat la ce turnee va participa în perioada următoare. S-ar putea întâlni cu Emma Răducanu la Cluj

Simona Halep a făcut public programul pe care îl va avea în perioada următoare.

Kadi Bulgakov
Data publicarii: Luni 13 Septembrie 2021, 22:55
Data actualizarii: Vineri 17 Septembrie 2021, 12:10

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 11 mondial, a confirmat participarea la turneul Transylvania Open (WTA) care va avea loc în octombrie, au anunţat organizatorii pe pagina de Facebook a competiţiei de la Cluj-Napoca.

„Dubla campioană de Grand Slam şi-a confirmat oficial prezenţa la Transylvania Open”, precizează sursa amintită.

„Ultima dată când am văzut-o pe Simona la Cluj, pe terenul de joc, alături de fani, a fost în 2019, la Sports Festival. Ne bucurăm că a reuşit să îşi revină după accidentări şi abia aşteptăm să o primim acasă aşa cum se cuvine, cu tribuna plină. Se anunţă deja o competiţie acerbă în octombrie, la Cluj. Transylvania Open este ultimul turneu înainte de WTA Finals, aşa că vom avea cu siguranţă un tablou foarte puternic!”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open, într-un comunicat.

Cluj-Napoca va găzdui în perioada 23-31 octombrie al doilea turneu WTA din acest an, după ce Winners Open s-a desfăşurat în luna august, fiind câştigat de germanca Andrea Petkovic. Cluj-Napoca este singurul oraş din Europa care deţine două licenţe WTA. La turneul din octombrie vor fi puse în joc 280 de puncte WTA şi premii de 235.238 de dolari.

Biletele pentru Transylvania Open WTA250 vor fi puse în vânzare la începutul lunii octombrie, iar numărul lor va fi decis în funcţie de reglementările legale în vigoare la data respectivă. Meciurile se vor juca în BT Arena, pe hard, iar competiţia va începe cu două zile de calificări. În cadrul turneului vor concura 32 de jucătoare la simplu şi 16 echipe la dublu.

Halep (care va împlini 30 de ani pe 27 septembrie) a participat în acest an la doar nouă turnee, dintre care la trei a abandonat, cele mai bune rezultate fiind sferturile de la Australian Open şi semifinala de la Stuttgart.

Fostul lider mondial va mai evolua până la Transylvania Open şi la turneele de la Indian Wells (6-17 octombrie), respectiv Kremlin Cup, de la Moscova (18-24 octombrie).

Din 2013, Simona Halep a câştigat cel puţin un titlu în fiecare an, cu excepţia lui 2021. AGERPRESS

Emma Răducanu, așteptată și ea la Cluj

Emma Răducanu, proaspăta campioană de la US Open, ar putea ajunge în România. Puștoaica de 18 ani este așteptată la Transylvania Open.

„Incredibilă forța de care a dat dovadă Emma în ultimele săptămâni! Știu ce înseamnă efortul depus de ea, nu e simplu să menții nivelul superbun chiar în fiecare meci. Emma face lucrurile să para simple, dar nu sunt deloc așa. Cel mai mult îmi place cât de sinceră e bucuria ei.

O așteptăm la Transylvania Open cu brațele deschise! Cred ca România abia asteaptă să o întâlnească și să o aplaude”, a declarat Patrick Ciorcilă, pentru gsp.ro.

Modifică setările cookies