Simona Halep Florin Caramavrov Patrick Mouratoglou Tenis

S-a trezit bărbatul din Mouratoglou! Editorial de Florin Caramavrov

„Nu, nu poți să o lași singură pe Simona în acest război. Eu n-aș fi spus „Te sprijin”, ci „Suntem împreună” sau „Luptăm împreună”.

Florin Caramavrov
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 17:17
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 17:24

Simona nu a fost singură la US Open, ci a avut în spate o întreagă echipă. Cea condusă chiar de Patrick Mouratoglou. Toată echipa a greșit, nu doar Simona. Așa că asumă-ți-o, Patrick! Fii bărbat!” - scriam cu două zile în urmă tot aici, pe Sport.ro.

Francezul lansase abia a doua zi după comunicatul dat de fostul număr 1 mondial o postare simplă pe Instagram - „Simona, te sprijin 100% în această luptă. Până la final“ -, prin care se delimitase practic de vina care era, din punctul meu de vedere, comună. Adică ceva de gen: „Eu stau aici, deoparte, la mine la Academie, cu capul în pământ, ca struțul, dar te spijin eu cumva”. Un mesaj lipsit  de bărbăție, pentru că, după cum spuneam, Mouratoglou este parte integrantă din acest scandal, poate chiar mai vinovat, împreună cu echipa lui, decât sportiva însăși.  

  • Simona Halep

Și iată-l pe Patrick al nostru, după 4 zile de frământări – ce să spună, ce să transmită, cum să cadă în picioare, cum să nu se murdărească deloc – că vine cu mesajul mult așteptat și pe care trebuia să îl facă din prima zi: „Cunoscând-o atât de bine pe Simona, vă pot asigura că este un model în ceea privește integritatea. Este complet împotriva oricărei forme de dopaj și știu că nu i-a trecut niciodată prin minte să folosească o substanță interzisă. Am încredere în ea sută la sută. Împreună vom lupta pentru a arăta adevărul”. 

Așteptăm adevărul de la Mouratoglou

Îi dăduse o lecție, cu două zile înainte, fostul antrenor al Simonei, Darren Cahill, care își exprimase totala încredere în integritatea și în onestitatea acesteia. Mouratoglou a dat acum un fel de copy/paste și a exprimat aceleași idei, pe care, repet, trebuia să le lanseze din prima zi.

Dar tot e bine mai târziu decât niciodată, domnule Patrick. În Franța e probabil mai greu până îți descoperi bărbăția din tine. 

Mă aștept acum ca domnul Patrick să acționeze concret în acest caz, să-și investigheze cu atenție propria echipă și să spună adevărul. Nu are cum să nu afle/știe ce s-a întâmplat, ingerarea unei pastile, de orice fel, de către un sportiv, înseamnă o rigurozitate și un control fantastic. Deci un antrenor de calibrul lui Mouratoglou ar trebui să fie informat exact când, de ce și cine i-a administrat Simonei o astfel de pastilă. 

Spunând acum că are încredere în integritatea Simonei, francezul ia o parte mare din greutatea poverii de pe umerii Simonei. Considerând-o integră și împotriva oricărei forme de dopaj, Mouratoglou își asumă, practic, vina în acest incident. Că doar n-o fi apărut din cer acea substanță în sângele Simonei.

Sper ca după alte câteva zile de analiză, de introspecție și de aduceri aminte, Mister Mouratoglou să vină și cu o explicație logică a ccea ce s-a întâmplat în acest caz. Sau dacă nu o va spune rapid, măcar să o facă sincer la proces.  

Modifică setările cookies