Patrick Mouratoglou reactie Patrick Mouratoglou antrenor Simona Halep dopaj Simona Halep Patrick Mouratoglou Simona Halep roxadustat Tenis

NEWS ALERT „Am ales să păstrez tăcerea” Prima reacție pe larg a antrenorului Patrick Mouratoglou, după suspendarea Simonei Halep

Patrick Mouratoglou a declarat că va pune umărul, alături de Simona Halep, în procesul de a-și demonstra nevinovăția. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 15:30
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 16:25

Tehnicianul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou a oferit prima reacție amplă pe seama suspendării Simonei Halep, la 4 zile după ce jucătoarea din România a lansat anunțul public. 

Depistată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open 2022, Simona Halep a fost suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF și are acum datoria de a-și demonstra nevinovăția, pentru a-și procura o șansă prin care să își relanseze cariera. 

Mouratoglou: „În 30 de ani de antrenorat, am lucrat cu sute de sportivi, dar nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situație.”

„Salutare, tuturor. În primul rând, vreau să vă spun prin ce şoc a trecut echipa noastră din momentul în care a Simona a fost anunţată că a fost testată pozitiv la US Open. În cei aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesionişti, nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie.

Sunt recunoscător că atât de mulţi oameni din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de mai mulţi ani, și-au deschis gurile și au vorbit. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au reacţionat vocal într-un moment atât de important pentru Simona. Cuvintele lor transmit un mesaj atât de puternic.

Mouratoglou promite că va lupta, alături de Halep, pentru a-i demonstra nevinovăția

Din momentul în care Simona a fost testată pozitiv, săptămâna trecută, am ales să păstrez tăcerea. Prioritatea mea a fost să îmi consum zilnic energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia.

Din moment ce o ştiu atât de bine pe Simona, pot să vă asigur că este un model de integritate. Este total împotriva oricărei forme de dopaj şi ştiu că niciodată nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanţă interzisă. Am  încredere totală în ea!

Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul. Patrick Mouratoglou,” a comunicat antrenorul Simonei Halep pe Instagram. 

Modifică setările cookies