zalgiris kaunas crvena zvezda euroliga baschet rusia ucraina Steaua Rosie Belgrad Baschet

VIDEO Cor de fluierături după gestul sârbilor. Echipa care a refuzat să afișeze mesajul "Stop War"

Mesajele de solidaritate față de poporul ucrainean sau cele în care se solicită oprirea războiului au devenit obișnuite în sportul internațional după ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Aprilie 2022, 20:50
Data actualizarii: Duminica 03 Aprilie 2022, 20:50

La fel s-a întâmplat și înaintea meciului dintre Zalgiris Kaunas și Steaua Roșie Belgrad, din Euroliga de baschet. La partida din Lituania, organizatorii au adus un banner în culorile Ucrainei pe care era scris mesajul "Stop War" (n.r - Opriți războiul"), însă acesta a fost ținut doar de jucătorii echipei gazdă și de arbitri.

Steaua Roșie Belgrad a refuzat să afișeze mesajul "Stop War"

"Niciun jucător de la Steaua Roșie Belgrad nu s-a alăturat gestului de solidaritate pentru poporul ucrainean", scriu cei de la Basket News, în timp ce publicația ucraineană Sport notează că "baschetbaliștii sârbi au refuzat să țină banner-ul respectiv".

Fanii lui Zalgiris, peste 10.000, au dezaprobat imediat gestul sârbilor, iar din tribune a pornit un adevărat cor de fluierături.

"Înainte de meci, cele două echipe au ascultat imnul Euroligii și a existat un detaliu interesant. Jucătorii lui Zalgiris și arbitrii au afișat un banner cu steagul Ucrainei și mesajul 'Opriți războiul!'. Totuși, baschetbaliștii de la Steaua Roșie nu l-au ținut în mâini și au fost huiduiți de fanii gazdelor", a scris și publicația sârbă Telegraf.

Pe 25 februarie, la o zi după începerea războiului din Ucraina, fanii echipei de baschet Zalgiris au fost în centrul atenției când s-au ridicat în picioare în timpul unui meci și au scandat la unison împotriva președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!