Rusia contraatacă și „mută” Champions League la ea acasă. Planul arogant copt la Moscova și reacția imediată a Ucrainei

rusia champions league Moscova plan Război în Ucraina rusia contraataca rusia ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 22:36
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 22:46

Rusia primește sancțiuni după sancțiuni din cauza războiului din Ucraina, care durează deja de mai bine de două luni. 

de IONUȚ AXINESCU

Ultima pedeapsă a venit de la UEFA, care a anunțat că niciun club din Rusia nu va fi primit în competițiile europene din sezonul 2022/2023. Pe deasupra, UEFA a respins categoric candidaturile Rusiei pentru organizarea Euro 2028 și Euro 2032.

Decizia luată de forul continental vine după ce Rusia a fost exclusă și din calendarul FIFA. Selecționata pregătită de Valeri Karpin ar fi trebuit să dispute barajul pentru Mondialul din Qatar, împotriva Poloniei. Dacă ar fi câștigat, rușii ar fi jucat cu Suedia pentru un loc la cel mai important turneu al planetei.

Rusia „mută” Champions League acasă. Planul Federației de la Moscova

În acest context, Federația Rusă de Fotbal (RFS) plănuiește o reorganizare totală. După ce presa internațională a anunțat că rușii iau în considerare să se înscrie în Confederația Asiatică (AFC), publicația Sport Express scrie despre „revitalizarea campionatului” local.

Potrivit sursei citate, șefii fotbalului de la Moscova vor să schimbe formatul campionatului astfel încât competiția să semene izbitor cu Champions League. Astfel, din stagiunea următoare, cele 16 cluburi din prima ligă rusă vor fi împărțite în patru grupe cu câte patru formații.

Grupele vor fi stabilite în urma unei trageri la sorți. Conform proiectului, vor exista patru urne valorice, stabilite în urma clasamentului din actualul sezon. Astfel, primele patru echipe ar urma să fie în prima urnă, locurile 5-8 în a doua, pozițiile 9-12 în a treia, în timp ce formațiile clasate pe 13 și 14 din stagiunea în curs, alături de cele două nou-promovate, vor fi repartizate în ultima serie valorică.

Pe sistemul UCL, primele două din fiecare grupă vor merge în sferturi, unde se va juca în sistem tur-retur. Ar urma apoi semifinalele și marea finală. Presa rusă notează că toate meciurile se vor disputa la mijlocul săptămânii (marți, miercuri și joi), la concurență cu jocurile din Champions League, Europa League și Conference League.

Reacția presei din Ucraina: „Țara ocupantă amenință cu super turneul ei!”

Știrea că Rusia intenționează să-și facă propria Ligă a Campionilor, după ce a fost exclusă de UEFA, a fost preluată rapid de presa din Ucraina.

„Rusia vrea să creeze un Champions League ‘analog’. Detaliile unei copii proaste”, scrie Football 24. Publicația citată scrie, ironic, că Anatoli Tymoschuk, ucraineanul care e secund la Zenit Sankt Petersburg, are astfel șansa să câștige încă o Ligă a Campionilor. Fostul internațional din Ucraina, acum considerat trădător în țara lui, a câștigat UCL în 2013, cu Bayern Munchen.

„Țara ocupantă amenință ‘Occidentul decadent’ cu super turneul ei”, mai scrie Football 24. 

În acest sezon, Zenit a câștigat deja titlul în Rusia, cu trei etape înainte de final. Momentan, pe poziția a doua se află Dinamo Moscova, care are trei puncte peste Sochi, care completează podiumul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!