Irina Begu Irina Begu calificare Tenis WTA Romania Tenis WTA St. Petersburg Tenis

VIDEO Fabuloasa Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 de la St. Petersburg! Cu cine va juca pentru un loc în finală

Irina Begu e prima sportivă din România care semnează această performanță în competiția de la Sankt Petersburg.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Februarie 2022, 13:40
Data actualizarii: Vineri 11 Februarie 2022, 16:00

Irina Begu (31 de ani, 56 WTA) a dispus de Tereza Martincova în sferturile de finală ale întrecerii WTA 500 de la St. Petersburg, scor 6-4, 6-2. Partida s-a încheiat după numai 87 de minute de joc.

Aflată la a treia victorie consecutivă în acest turneu, Begu va juca pentru un loc în finala competiției împotriva Mariei Sakkari, care a eliminat-o pe Elise Mertens (26 WTA), scor 7-6, 6-2.

Irina Begu, trei victorii fără set pierdut în fața lui Zhang, Kvitova și Martincova la St. Petersburg

Begu a egalat-o pe Martincova la scorul meciurilor directe, după ce pierduse în fața sportivei din Republica Cehă la Tashkent, în 2019. 

„Am fost agresivă în joc, lucidă, calmă și am servit foarte bine azi. Toate aceste lucruri m-au ajutat să obțin victoria,” a spus Irina Begu în interviul oferit pe suprafața de joc a Arenei Sibur. 

$39,000 și-a asigurat Irina Begu, calificându-se în semifinalele turneului WTA 500 de la St. Petersburg, sumă care ar ajunge la minim $66,800, în cazul în care va reuși calificarea în finală. 

Modifică setările cookies