Italienii au decis: Pietro Chiodi nu are vreo implicare în scandalul care-l viza pe impresarul Fali Ramadani 

pietro chiodi Fali Ramadani Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2024, 12:22
Data actualizarii: Luni 15 Aprilie 2024, 12:26

La finalul lui 2022, în Italia Parchetul din Milano a demarat o anchetă care-l viza pe Fali Ramadani (61 de ani), unul dintre cei mai imporanți agenți FIFA din fotbalul mondial.

Motivul 'operațiunii': impresarul macedonean era suspectat că a fraudat Fiscul din "Cizmă" cu 7 milioane de euro prin neplata unor taxe din comisioanele cuvenite în urma transferului unor jucători, printre care Federico Chiesa de la Fiorentina la Juventus sau Miralem Pjanic de la Juventus la Barcelona. 

În consecință, Garda Financiară din Peninsulă a căutat și în gaură de șarpe prin birourile a 11 cluburi italiene, printre care Juventus Torino, AC Milan, Torino, Inter Milano, Verona, Fiorentina, Cagliari, AS Roma sau Napoli.

Presa din Italia a oferit informații pe larg și în labirintul complicatului caz de fraudă fiscală a fost menționat și numele lui Pietro Chiodi, agent FIFA legat prin mii de fire de fotbalul de la noi, reprezentant al unor jucători români de top. Chiodi a colaborat cu Ramadani în câteva transferuri. Inevitabil, și asupra lui Pietro Chiodi a fost declanșată o investigație.

"Ancheta s-a închis, reprezentanții Gărzii Financiare și-au făcut munca și nu au găsit nicio neregulă în cazul lui Pietro Chiodi. Autoritățile au ajuns la concluzia că Pietro Chiodi e absolvit de orice vină", spune pentru Sport.ro o sursă apropiată impresarului italian. 

Procesul care-l vizează pe Ramadani e în desfășurare în Italia, iar Chiodi nu a fost acuzat și nu e parte din proces. De cealaltă parte, macedoneanul, unul dintre cei mai influenți agenți de jucători a depus ca garanție 6,5 milioane de euro într-un cont al Parchetului italian, a scris Corriere della Serra. 

"Cu siguranță nu pentru că Ramadani consideră că acuzațiile sunt întemeiate ci să garanteze desfășurarea anchetelor de către procurori", a explicat pentru Corriere della Serra avocatul lui Ramadani, Armando Simbari. 

Chiodi a fost considerat inițial complice, alături de alți agenți precum, Victor Kolar, Plamen Peychev, Tomislav Erceg sau Alessandro Pellegrini, cu care Ramadani ar fi colaborat.  

Din informațiile Sport.ro, cercetările asupra lui Pietro Chiodi s-au încheiat în iulie 2023, iar anchetatorii n-au găsit probe în cazul de fraudă financiară pentru a-l trimite în judecată. 

Lian Sports, compania lui Ramadani, e fondată și are sediul în Malta. Potrivit Forbes Magazine, Lian Sports e a treia companie de impresariat sportiv din lume după Stellar Group al lui Jonathan Barnett și Gestifute, agenția lui Jorge Mendes.

Jucători și antrenori reprezentanți de Lian Sports, firma lui Ramadani 

Federico Chiesa 

Leroy Sane

Marcos Alonso 

Kalidou Koulibaly 

Luka Jovic

Ante Rebic

Samir Handanovic

Maurizio Sarri 

Marco Rossi

Jucători și antrenori reprezentanți de firma lui Pietro Chiodi

Răzvan Marin 

Louis Munteanu 

Ciprian Tătărușanu 

Cristi Chivu 

Claudio Ranieri

Răzvan Lucescu 

Vlad Chiricheș 

Ionuț Nedelcearu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!