FOTO ȘI VIDEO Roland Garros 2024 | Mats Wilander 'lucrează' la moralul lui Rafael Nadal. Mesajul ferm îndreptat către spaniol

Roland Garros 2024 Mats Wilander rafael nadal Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Mai 2024, 17:10
Data actualizarii: Marti 28 Mai 2024, 17:19

Starul spaniol a generat luni, în ziua a doua a turneului, imagini memorabile.

Spaniolul Rafael Nadal a fost îndemnat de fostul mare tenisman suedez Mats Wilander să nu se retragă şi să revină la Roland Garros şi anul viitor.

Mats Wilander a avut un mesaj pentru Rafael Nadal

"Evident că Jocurile Olimpice sunt extrem de importante şi ar putea fi un final incredibil al carierei sale. Dar el joacă în continuare extrem de bine, este foarte competitiv, cred că ar putea învinge 90% din adversari. Sunt puţini care-l pot bate, e adevărat că a picat cu Zverev, dar a arătat un joc foarte bun. Deci, de ce nu ar putea fi prezent şi anul viitor? El ştie să câştige meciuri aici", a spus Wilander.

Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 275 ATP, a fost eliminat luni, în prima rundă a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce s-a înclinat în trei seturi, 3-6, 6-7 (5/7), 3-6, în faţa germanului Alexander Zverev (4 ATP, favorit nr. 4).

Zverev, unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, recent câştigător al turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, s-a impus după o partidă de trei ore şi 6 minute, în care a reuşit 8 aşi şi a avut 3 duble greşeli, Nadal reuşind 2 aşi şi comiţând tot 3 duble greşeli.

Pentru Nadal aceasta ar putea fi şi ultima participare la Roland Garros. "Există mari şanse ca acesta să fie ultimul meu turneu de la Roland Garros. Dar nici nu aş putea spune că sunt sută la sută sigur că va fi ultimul", a declarat sâmbătă spaniolul, care pe 3 iunie va împlini 38 de ani, de paisprezece ori învingător pe zgura pariziană.

Nadal, care are 22 de titluri de Mare Şlem în palmaresul său, a ezitat multă vreme dacă va participa sau nu la turneul lui preferat. În 2022, Nadal l-a învins foarte greu în semifinalele pe Zverev, care a abandonat după ce a suferit o gravă accidentare la gleznă.

VIDEO Horia Tecău despre Rafael Nadal, la Poveștile Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!