Roger Federer bani Cel mai bine platit sportiv din lume Roger Federer Forbes Tenis ATP Tenis

Roger Federer, OFICIAL CEL MAI BINE PLATIT SPORTIV DIN LUME! Cum i-a depasit pe Cristiano Ronaldo si Lionel Messi 

Roger Federer a devenit cel mai bine platit sportiv din intreaga lume, conform raportului Forbes pe anul 2020. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Mai 2020, 16:34
Data actualizarii: Vineri 29 Mai 2020, 17:10

Roger Federer scrie istorie nu doar in cadrul turneelor de tenis. Cel mai titrat tenismen a devenit cel mai bine platit sportiv al lumii, potrivit revistei Forbes, totalizand venituri de 106,3 milioane de dolari. Este pentru prima oara din 1990 cand un tenismen domina ierarhia mondiala a veniturilor incasate de sportivi.

$100 de milioane au ajuns in conturile lui Federer gratie contractelor semnate cu diversi sponsori, printre care Rolex, Nike ori Wilson, Roger Federer depasindu-si detasat la acest capitol concurentii, printre care se numara Cristiano Ronaldo (doar $45 de milioane de dolari incasate din publicitate, in comparatie), Lionel Messi ($32 de milioane) si LeBron James ($60 de milioane).

  • Federer face un gest superb! Doneaza un milion de dolari pentru a oferi hrana la 64.000 de copii din Africa

Top 10 cei mai bogati sportivi din lume, conform Forbes


1. Roger Federer, tenismen, $106,3 milioane

2. Cristiano Ronaldo, fotbalist legitimat la Juventus Torino, $105 milioane

3. Lionel Messi, fotbalist legitimat la FC Barcelona, $104 milioane

4. Neymar, fotbalist legitimat la Paris Saint-Germain, $95,5 milioane

5. LeBron James, baschetbalist legitimat la Los Angeles Lakers, $88,2 milioane

6. Stephen Curry, baschetbalist legitimat la Golden State Warriors, $74,4 milioane

7. Kevin Durant, baschetbalist legitimat la Brooklyn Nets, $63,9 milioane

8. Tiger Woods, jucator de golf, $62,3 milioane

9. Kirk Cousins, jucator de fotbal american, quarterback al echipei Minnesota Vikings, $60,5 milioane

10. Carson Wentz, jucator de fotbal american, quarterback al gruparii Philadelphia Eagles, $59,1 milioane

La capitolul venituri incasate propriu-zis din performantele sportive, Roger Federer a inregistrat un venit anual de 6.3 milioane de dolari, un cuantum semnificativ mai redus decat cele obtinute de Lionel Messi, care se bucura de un salariu de $72 de milioane anual, respectiv Cristiano Ronaldo, de o remuneratie de $60 de milioane si Neymar ($70,5 milioane).

De notat insa ca Federer, spre deosebire de cei doi fotbalisti, nu se bucura de vreun bonus indiferent de performanta, elvetianul, la fel ca toti ceilalti tenismeni, fiind rasplatit financiar doar pentru victoriile pe care le bifeaza, de aici derivand imposibilitatea sa de a castiga bani din sport atat timp cat e accidentat, in contrast cu Messi ori ”CR7.”

Intre cel mai bine platiti 10 sportivi ai planetei nu se numara nicio femeie, cel mai bine platita fiind Naomi Osaka, pe locul 29 la general, cu un total de $37.4 milioane.

In tenis, jucatorii cu cele mai mari venituri sunt: 1. Roger Federer (106,3 milioane de dolari), 23. Novak Djokovic (44,6 de milioane de dolari), 27. Rafael Nadal (40 de milioane de dolari), 29. Naomi Osaka (37,4 milioane de dolari), 33. Serena Williams (36 de milioane de dolari), 40. Kei Nishikori (32,1 milioane de dolari). 

Respectand o previziune realistica, Naomi Osaka se va afirma din ce in ce mai puternic in urmatorii ani ca vedeta sportului feminin, japoneza devenind la numai 22 de ani sportiva care inregistreaza cele mai mari venituri anuale, incasate atat din cecurile primite la turnee, cat si din contractele de publicitate. 

Modifică setările cookies