"Regina dramelor fericite". Mihai Mironica scrie despre umilinta administrata de Simona Halep staffului sau, dar si despre furia pozitiva din jocul ei

"Regina dramelor fericite". Mihai Mironica scrie despre umilinta administrata de Simona Halep staffului sau, dar si despre furia pozitiva din jocul ei

Simona Halep s-a calificat in semifinalele de la Miami dupa ce a trecut cu 6-4, 7-5 de Qiang Wang. Meciul a fost unul cu destui nervi pentru romanca.

Esti cea mai mare "drama queen", i-a spus Angelique Kerber Biancai Andreescu in finalul partidei de la Miami pierdute de nemtoaica in fata canadiencei cu seva romaneasca. Ei bine, o noua regina a dramoletelor, si ea romanca, s-a dat in spectacol la Miami. Simona Halep si-a umilit echipa din jurul ei cu expresii precum "baietii aia sa aplaude", cu gesturi incredibile facute in timpul meciului catre loja in care se aflau colaboratorii ei prin care le cerea socoteala pentru ca nu scoteau recolta corespunzatoare de aplauze la hectar. Asta fiind, chipurile, explicatia caderii dramatice a lui Halep in setul doi din meciul cu una din multele chinezoaice Wang aflate pe tabloul acestui turneu.

De fapt, Simona Halep nici nu-i vede pe oamenii din jurul ei drept colaboratori, ci mai degraba slujitori, ca sa preiau termenul altui aroman faimos, nea Gigi. Felul in care le vorbeste, felul in care gesticuleaza spre ei in mijlocul unei arene de top, felul in care-i concediaza, prin sms, arata viziunea deplorabila pe care o are Halep in privinta membrilor staff-ului ei. In prima parte a setului doi, Simona Halep a dat un spectacol jalnic in raport cu echipa ei cum nu am vazut la mari jucatoare de-a lungul timpului, printre care se presupune ca se afla si romanca noastra.

Nu i-am vazut sa topaie la comanda, sa fie instigati in timpul meciului la "aplauze" pe figuri marcante ale antrenoratului precum Darren Cahill, Brad Gilbert, Patrick Mouratoglou, Nick Bollettieri, Tim Gullikson, Ivan Lendl, Amelie Mauresmo... Fiecare dintre acestia privea meciul conform temperamentului sau si, sigur, incerca sa transmita, in felul lui, incredere jucatorilor.

Saracul Daniel Dobre, aplaudacul angajat de Halep, a inceput sa presteze mecanic, precum siluetele de carton aflate in Sala Palatului la cuvantarile "lu’ nea Nicu", dupa ce a fost mustruluit de Halep in public. De aceea nu s-a legat nimic cu antrenorul belgian "incercat" mai devreme in acest an. Si de aceea nici nu cred sa se mai lege ceva cu un antrenor adevarat in urmatoarea perioada. Pentru ca Halep, precum unchiu’ Becali, nu are nevoie de o personalitate puternica langa ea, ci de un aplaudac. Lucru ironizat de o personalitate puternica din tenis, Sorana Cirstea.

Dar viata cu Simona Halep nu e doar grea, ci si frumoasa. Romanca s-a scuturat extraordinar de balastul psihologic care o ingropase la 1-5 in setul doi si a revenit pe drumul care ar putea duce din nou la tronul reginei tenisului mondial. Simona mi se pare in curs de nadalizare, e deja o experta a loviturilor direct castigatoare din pozitii imposibile. Romanca e furioasa si-n joc, face mult mai multe greseli nefortate decat in trecut, dar majoritatea sunt greseli pozitive pentru ca Halep vrea sa domine, nu mai vrea sa astepte, ca-n prima parte a carierei.

Simona se nadalizeaza, dar a adus si un strop de federerizare in jocul sau cu niste voleuri la fileu de i-a europenizat adversarei ochisorii de chinezoaica. Regina dramoletelor este hotarata sa-si recapete tronul de regina a tenisului. O mai desparte un singur meci de revenirea fantastica pe prima pozitie mondiala. Nu e nevoie de vreo comanda sa aplaudam in picioare, indelung, asa ceva.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum s-a ajuns la scandalul de la Spitalul Foişor. Directorul nu a dat nicio explicaţie
BRAT
Modifică setările cookies