Tenis

Presa din Serbia se revoltă după ce Djokovic a fost interzis în Australia: "Veniți în stradă! Totul este politic"

Novak Djokovic (1 ATP) are șanse minime să își apere trofeul cucerit la Australian Open, după ce sârbul nu a primit permisiunea autorităților de la antipozi de a intra pe terioriul țării, iar viza i-a fost anulată.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 07:56
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 07:59

Deși a primit o scutire medicală din partea Tenis Australia, prin care putea să evolueze la turneul de Grand Slam chiar dacă nu este vaccinat, autoritățile australiene i-au refuzat viza lui Novak Djokovic, întrucât sârbul nu a reușit să aducă dovezi suficiente pentru scutirea respectivă. Lui Djokovic i-a fost comunicat că trebuie să părăsească țara, însă sârbul a făcut apel.

Revoltă în presa din Serbia

Presa din Serbia consideră că autoritățile din Australia au luat o decizie nedreaptă în cazul lui Novak Djokovic și îi invită pe fanii jucătorului de tenis să iasă în stradă pentru a-l susține: "Australienii au făcut o greșeală în legătură cu cel mai bun jucător de tenis din lume și l-au interzis în țară, fără să-i permită să își apere trofeul de la Melbourne. Dacă Novak Decide să revină în Serbia după această dezamăgire trăită, portalul Telegraf vă invită pe voi, cetățenii, să ieșiți în stradă și în piețe pentru a îi arăta cât de mult înseamnă pentru noi", a scris publicația sârbă Telegraf.

Cotidianul Blic susține că decizia australienilor de a-l interzice în țară pe Novak Djokovic are doar un context politic.

"Autoritățile din Australia au cedat presiunii publice, iar Novak Djokovic a fost interzis la Australian Open din cauza faptului că autoritățile s-au temut de reacțiile negative ale oamenilor. Întregul circ a durat 8 ore, dar, în cele din urmă, imaginea politică a fost decisivă", a scris și Blic.

La 36 de ore de la decolarea spre Australia, Novak Djokovic a aflat că va fi deportat și a rămas fără nicio șansă de a-și apăra titlul cucerit la Australian Open în 2021. Se încheie astfel o perioadă de trei ani în care Djokovic a câștigat trei titluri consecutive la Melbourne. 

Modifică setările cookies