Tenis

Rafael Nadal a spart pușculița înainte de Australian Open! Cum arată ceasul de colecție pe care a cheltuit o avere

Rafael Nadal nu se uită la bani când vine vorba de pasiunea sa.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 09:13
Data actualizarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 09:22

Rafael Nadal (35 ani, locul 5 ATP) s-a calificat fără emoții în turul 3 de la Australian Open. Spaniolul l-a învins în trei seturi pe Yannick Hanfmann (30 ani, locul 126 ATP), 6-2, 6-3, 6-4, iar în faza următoare a competiției îl va întâlni pe Karen Khachanov (25 ani, locul 30 ATP). 

Astfel, cu Roger Federer (40 ani, locul 17 ATP) și Novak Djokovic (34 ani, locul 1 ATP) absenți de la Australian Open, Rafael Nadal are șansa de a-i depăși pe cei doi și de a ajunge primul la 21 de Grand Slam-uri, în prezent cei trei fiind la egalitate perfectă cu 20 de turnee majore câștigate. 

Pentru a-i merge bine la Australian Open, înainte de începerea turneului, tenismenul spaniol și-a achiziționat un ceas de colecție, model Richard Mille RM 27-04. Bijuterie a fost produsă în ediție limitată, fiind doar 50 de exemplare în lume, și l-a costat pe Nadal 2.288.000 de dolari.

Rafael Nadal a anunțat când se va retrage 

Ajuns la 35 de ani în a treia rundă competițională a Openului Australian pentru a 16-a oară în 17 participări, Rafa Nadal a explicat că se va confrunta cu aceste dureri pentru tot restul vieții sale și va juca doar până în momentul în care va mai avea șanse să facă rezultate importante în tenisul mondial. 

„Osul meu scafoid e rupt în jumătate, e o problemă fără soluție. E un lucru pe care nu o să îl uit pentru restul vieții mele, alt lucru adevărat e că îmi permite să concurez cu mai garanții, fie ele mai multe sau mai puține.

Ce am în acest sezon e puțin bagaj pentru a ajunge la o concluzie clară. 

Nu cred că aceste condiții vor fi perfecte pentru restul carierei mele, dar trebuie să înfruntăm viitorul cu optimism și garanții sportive.

Nu voi juca dacă nu voi avea șanse să câștig nimic. Să suferi având șanse va merita întotdeauna, dar să suferi fără șanse, fără să te bucuri sau să îți îndeplinești obiectivul își pierde sensul. Joc pentru că mă face fericit și pentru că provocările mă motivează. 

Dacă durerea va fi mai puternică decât orice altceva, dacă îmi ia speranța și posibilitatea de a-mi atinge țelurile, atunci va veni timpul să mă gândesc la alte lucruri. Acum nu mă aflu acolo, ci mă întorc în circuit cu entuziasm mare, după multe luni în care nu am concurat. 

În final, trebuie să fiu pregătit pentru orice situație, chiar dacă încerc să mă gândesc că lucrurile se vor îmbunătăți,” a declarat Rafael Nadal, notează Punto de break. 

Modifică setările cookies