ATP Carlos Alcaraz rafael nadal Tenis

Premieră pentru tenisul spaniol! Spania va avea doi jucători pe podiumul clasamentului mondial 

Clasamentul ATP urmează să se modifice în cursul săptămânii viitoare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2022, 14:17
Data actualizarii: Vineri 30 Septembrie 2022, 14:18

Spania va avea în premieră doi jucători pe primele două locuri ale clasamentului celor mai buni tenismeni ai lumii, săptămâna viitoare, când Rafael Nadal va urca pe treapta a doua a podiumului dominat de compatriotul său Carlos Alcaraz, în urma eliminării norvegianului Casper Ruud în sferturile de finală ale turneului ATP de la Seul, informează EFE.

Înaintea competiţiei din Coreea de Sud, Alacaraz ocupa primul loc în clasamentul ATP, cu 6.740 de puncte, urmat de Casper Ruud (5.850 puncte) şi Rafael Nadal (5.810 puncte).

Eşecul suferit vineri în turul al treilea la Seul face ca norvegianul să rămână cu doar 4.930 de puncte începând de luni, conform clasamentului virtual difuzat chiar de ATP, astfel că Ruud va retrograda pe locul al treilea.

Spania a dat de-a lungul timpului mai mulţi lideri în tenisul profesionist (Carlos Moya, Juan Carlos Ferrero, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz - în circuitul ATP, Arantxa Sanchez Vicario, Garbine Muguruza - în circuitul WTA), dar este pentru prima oară în istorie când va avea doi reprezentanţi pe primele două locuri într-una cele două ierarhii, subliniază EFE.

AGERPRES

Modifică setările cookies