Romania Ungaria Billie Jean King Cup Romania tenis feminin Romania Ungaria baraj Tenis WTA Romania Tenis

Cum a pierdut Emil Boc organizarea meciului România - Ungaria, la tenis feminin: confruntarea va avea loc la Oradea

Cluj-Napoca nu a respectat tradiția și a cedat dreptul de organizare a barajului România - Ungaria municipiului orădean. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 11:15
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 11:21

Arena BT din Cluj-Napoca a găzduit majoritatea confruntărilor disputate acasă de echipa României de Billie Jean King Cup, în ultimii șapte ani, începând cu renumitul baraj din sferturile Fed Cup 2016, când Republica Cehă a învins reprezentativa țării noastre, scor 3-2. 

Tradiția nu a fost continuată însă cu barajul dintre România și Ungaria, programat pentru weekendul 11-12 noiembrie, întrucât primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu ar fi oferit aceleași beneficii financiare de organizare precum edilul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, informează Evenimentul Zilei.

Emil Boc s-ar fi temut de escaladarea tensiunilor între fanii români și suporterii maghiari

În plus, aceeași sursă notează că Emil Boc a ezitat în a aduce acest eveniment la Cluj-Napoca, după reacțiile vehemente înregistrate la EuroBasket 2017, când România a pierdut în fața Ungariei, iar reacțiile ultrașilor Universității Cluj au fost pe măsura durerii aduse de acea înfrângere.

Ultima dată când România și Ungaria s-au întâlnit în Fed Cup, țara noastră s-a impus, la Budapesta, scor 2-1, în 2014.

Cum vede FRT organizarea barajului la Oradea

„Dacă până acum Federaţia a organizat competiţii de Cupa Davis şi Cupa Federaţiei la Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Cluj-Napoca, iată că Oradea are o sală de ultimă generaţie care poate concura cu orice altă sală din Europa.

Aş putea spune că, din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea din Cluj. Vorbim despre o sală a prezentului, care poate găzdui oricând o competiţie mondială. Sunt convins că evenimentul va fi organizat la cele mai înalte standarde", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac.

Noua Sală Polivalentă din Oradea a fost inaugurată în luna aprilie a acestui an și are o capacitate de aproximativ 5000 de locuri. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!