Tenis

Oficialii Roland Garros AU SPART BANCA pentru a construi acoperis deasupra celei mai mari arene a complexului de la Paris: cat i-a costat

Incepand din 2020, toate cele patru turnee de mare slem vor avea cel putin o arena acoperita. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Februarie 2020, 19:13
Data actualizarii: Miercuri 05 Februarie 2020, 19:18

Organizatorii celui de-al doilea turneu de mare slem al anului, Roland Garros au oferit vesti grozave publicitatii franceze in cursul zilei de miercuri, 5 februarie. Acestia au anuntat finalizarea procesului de constructie al acoperisului Arenei Philippe-Chatrier, cea mai mare din complexul parizian.

Incheierea lucrarilor s-a consemnat la o luna inainte de termen, iar oficialii Slam-ului francez spera la o noua reusita de acest fel pentru a doua arena, Suzanne-Lenglen pana in 2024."Este realizarea unui angajament si a unei promisiuni facute tenisului francez de mai bine de zece ani", a declarat Bernad Giudicelli, presedinte al Federatiei Franceze de Tenis. 

  • Acoperis Arena Philippe-Chatrier Roland Garros Paris

Acoperisul Arenei Philippe-Chatrier i-a costat pe francezi 380 de milioane de euro 

De 8000 de tone de metal a fost nevoie pentru a aseza structura metalica de sprijin a acoperisului Arenei Philippe-Chatrier. Acoperisul a fost fabricat in Italia si are un cost total estimat la 380 de milioane de euro. 

Aditia acoperisului care se va inchide in doar 15 minute le va permite organizatorilor sa desfasoare toate meciurile competitiei masculine pe arena principala, incepand cu faza sferturilor. 

foto: l'Equipe

CITESTE SI

Modifică setările cookies