Novak Djokovic ATP Dubai Daniil Medvedev Tenis Tenis

Novak Djokovic știe cine îl va devansa și va fi noul lider mondial din tenis: "Merită! Voi fi primul care îl felicită"

Novak Djokovic va juca pentru prima dată în 2022 la turneul ATP 500 de la Dubai, programat în perioada 21 - 26 februarie.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Februarie 2022, 21:22
Data actualizarii: Duminica 20 Februarie 2022, 21:24

Obligat să rateze numeroase turnee, inclusiv Australian Open, în startul acestui an din cauza faptului că nu este vaccinat, Djokovic se află pe tabloul principal la Dubai, având în vedere că accesul în Emiratele Arabe Unite se poate face și exclusiv pe baza testelor PCR.

Novak Djokovic: "Nu am de ales. Voi merge și voi juca unde pot"

  • În primul tur de la Dubai, Novak Djokovic îl va întâlni pe italianul Lorenzo Musetti (57 ATP). Partida este programată luni, în jurul orei 18:30.

La conferința de presă premergătoare debutului său de la Dubai, Novak Djokovic a fost întrebat cum a trăit perioada după expulzarea din Australia, dar și dacă are vreun regret pentru ceea ce s-a întâmplat în startul acestui an.

"Am început să mă antrenez la aproximativ 10 zile după revenirea din Australia. M-am pregătit fizic în aproape fiecare zi. Joc tenis de aproape trei săptămâni și apreciez timpul petrecut pe teren, în Belgrad. Iubesc acest sport, iubesc să lovesc mingea. 

Nu mi-a fost greu să iau racheta. Savurez fiecare minut petrecut la antrenament pentru că știu că mereu există loc pentru îmbunătățire", a spus Djokovic, citat de L'Equipe.

Liderul mondial din tenis riscă să nu poată evolua la numeroase turnee importante din acest sezon, inclusiv la cele de Grand Slam, având în vedere că nu este vaccinat, însă sârbul susține că este conștient de repercusiuni și va juca doar acolo unde i se va permite.

"Trebuie să respect regulile. De fiecare dată când mi se va permite să joc la un turneu, voi încerca să merg în țara respectivă și să o fac. Oricum, nu intenționam să joc un sezon întreg. Plănuiam să dau tot ce pot la turneele de Grand Slam și la câteva dintre cele Masters 1000. Acum, situația este diferită pentru mine, e clar. Nu am de ales. Voi merge și voi juca unde pot de fiecare dată când voi avea această oportunitate", a mai spus Djokovic.

Novak Djokovic: "Daniil Medevedev merită să fie numărul 1 mondial"

Întrebat cum se simte știind că Daniil Medvedev (2 ATP) îl poate depăși în această săptămână în ierarhia mondială, Djokovic a dat dovadă de fair-play: "Știu că Daniil Medvedev este foarte aproape. Depinde ce fac eu aici. Nu știu exact toate scenariile, dar singurul scenariu pe care eu îl am în minte este să câștig fiecare meci. Știu că, dacă voi câștiga turneul, o să rămân pe primul loc, nu?".

Ulterior, lui Djokovic i s-a transmis că, în cazul în care Medvedev câștigă turneul de la Acapulco, rusul devine automat noul lider mondial, iar sârbul a replicat: "În regulă, deci depinde doar de el. Merită să fie numărul 1 mondial. Dacă se întâmplă săptămâna aceasta, voi fi primul care îl va felicita".

  • Novak Djokovic (10.875) și Daniil Medvedev (9.635) sunt separați în acest moment de 1240 de puncte în clasamentul ATP.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!