Ljubicic crede că Djokovic poate deveni incontestabil „cel mai bun tenismen din istorie”

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2023, 15:45
Data actualizarii: Luni 26 Iunie 2023, 15:43

Fost antrenor al lui Roger Federer, Ivan Ljubicic crede că dezbaterea celui mai bun tenismen din istorie își poate găsi sfârșitul curând. 

Ivan Ljubicic (44 de ani) a intervenit în dezbaterea care încearcă să stabilească numele celui mai bun tenismen din istorie.

De curând devenit primul tenismen care a cucerit de minimum trei ori titlul în fiecare din cele patru turnee de mare șlem, Novak Djokovic este recomandat de fostul antrenor al elvețianului Roger Federer pentru acest statut. 

Ivan Ljubicic: „Dacă Novak mai câștigă câteva Slam-uri, dezbaterea devine lipsită de sens.”

„Simt că Novak este deja cel mai de succes, dar cuvântul 'cel mai mare' implică subiectivitate și preferință personală. Cred că asta e bine, sincer să fiu - fiecare are un 'GOAT' preferat. Dacă ne uităm la alte sporturi, de exemplu, există un GOAT (definitiv) în fotbal? În baschet, toată lumea este de acord că este Michael Jordan, dar el nu este baschetbalistul cu cele mai multe trofee. 

Este cineva care te influențează personal în mare măsură: pentru o treime din lume este Federer, pentru cealaltă treime este Nadal, iar pentru ultima treime este Novak.

Ljubicic și Wilander îl văd pe Djokovic câștigând alte Grand Slam-uri, în viitorul apropiat

Dacă Novak câștigă câteva Slam-uri în plus - ceea ce pare probabil în acest moment - atunci dezbaterea devine lipsită de sens. Dacă Novak ajunge să aibă cu cinci până la zece Slam-uri în plus față de ceilalți, nu vom mai avea această conversație,” a declarat Ljubicic, notează Tennis Majors

Un alt fost tenismen cu succese notabile în tenisul mondial, Mats Wilander - septuplu campion de Grand Slam - îl vede pe „Nole” reușind câștigarea altor trei-cinci trofee de mare șlem, până în momentul retragerii. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!