Irina Begu Tenis Transylvania Open Tenis

Irina Begu s-a retras de la Transylvania Open! Motivul invocat de jucătoarea română de tenis

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a retras, din motive medicale, de pe tabloul principal al turneului Transylvania Open, turneu WTA 250 care începe în acest weekend la BT Arena în Cluj-Napoca, au anunţat organizatorii pe site-ul oficial al turneului.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 09:51
Data actualizarii: Vineri 07 Octombrie 2022, 09:55

Begu, numărul 33 în clasamentul mondial, a jucat ultimul meci săptămâna trecută, fiind învinsă de Ana Bogdan în sferturile turneului WTA 250 de la Parma, cu 6-2, 7-6 (8/6).

Irina Begu a avut un cel mai bun sezon al ei din 2014 încoace şi viza revenirea în primele 30 de jucătoare ale lumii. În 2022, ea a jucat semifinale la Sankt Petersburg, optimi de finală la Roland Garros şi a câştigat două titluri, unul WTA 125K la Bucureşti, iar celălalt la Palermo - WTA 250.

Begu se calificase în semifinalele probei de dublu

Begu a jucat la ediţia inaugurală a turneului Transylvania Open, când a fost învinsă în primul tur de o altă româncă, Irina Bara. În schimb, ea a reuşit să ajungă în semifinale în proba de dublu, alături de Andreea Mitu.

Locul ei pe tabloul de simplu a fost luat de britanica Harriet Dart. S-au mai retras din turneul de la Cluj-Napoca, potrivit organizatorilor, Sara Sorribes Tormo (Spania), Mayar Sherif (Egipt) şi Alexandra Krunic (Serbia). Locurile lor pe tabloul principal au fost luate de Xinyu Wang (China), Dalma Galfi (Ungaria) şi Varvara Graceva (Rusia).

Şi britanica de origine română Emma Răducanu şi-a anunţat retragerea de la Transylvania Open, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii care o forţează să-şi încheie sezonul mai devreme.

Transylvania Open va avea loc în 8-16 octombrie în BT Arena, Cluj-Napoca. Tabloul de simplu are 32 de jucătoare, în frunte cu Barbora Krejcikova, campioana din 2021 de la Roland Garros, numărul 23 mondial. Tabloul de dublu va porni la drum cu 16 perechi. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA pentru campioană şi premii totale în valoare de 251.750 de dolari.

Modifică setările cookies