VIDEO Ilie Năstase anunță apariția unei noi arene de tenis și mitraliază un vechi inamic

Ilie Nastase arenele bnr Mugur Isarescu Tenis Tenis Ilie Năstase
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2023, 07:44
Data actualizarii: Vineri 06 Octombrie 2023, 07:53

Ajuns la 77 de ani, primul lider din istoria ATP a pus pe picioare alături de Ciprian Marica un complex ultramodern. Nasty a mai lansat acuzații către oamenii care au pus pe butuci Arenele BNR.

Legendarul Ilie Năstase are statuie. Nu la Complexul BNR din Cotroceni, ci la Năstase & Marica Sports Club, din cartierul Aviaței, în noul centru de business din București, lângă stația de metrou Aurel Vlaicu. 

Joi după-amiază a avut loc deschiderea oficială a bazei ultramoderne, iar la festivitate au fost prezenți Marica și legendarul Nasty. Dublul campoion de Grand Slam nu a uitat să-l acuze pe Mugur Isărescu, șeful BNR, pentru felul în care a gestionat baza în care s-a scris istorie în tenisul românesc. 

  • Ilie Năstase

Ilie Năstase: "Baza e în paragină pentru că tovarăşul Isărescu este patron şi proprietar. Nu mai avem voie acolo"

Complexul e în prezent în paragină. E în proprietatea BNR.

"Am avut şansa de a mă naşte aproape de Arenele BNR, însă acolo nu se mai poate face sport din păcate. Baza e în paragină pentru că tovarăşul Isărescu este patron şi proprietar. Nu mai avem voie acolo. Noi încercăm să aducem aici tenisul care se juca la Arenele BNR. Am avut un turneu 21 de ani acolo. 

Iar unul dintre locurile unde vrem să organizăm turnee este aici, unul va fi în aprilie anul viitor, cu premii de 500 sau 600.000 de dolari. Vom ridica o arenă din metal aici, o arenă improvizată de tenis cum este la sediul federaţiei. E important momentul pentru că în România nu se întâmplă foarte des să se inaugureze baze sportive. 

De exemplu lui Nadal la academie i s-a făcut totul de-a gata, i s-a pus numele, hotelul, tot. Aici a trebuit noi să găsim banii şi a fost greu. Dar noi încercăm să facem ceva asemănător cu ceea ce se întâmplă în Occident. Ne dorim să nu mai meargă copiii noştri nici la academia lui Mouratoglou şi nici la cea a lui Nadal, ci să îi ţinem aici, în România, pentru că se poate face tenis şi în ţară. Nu trebuie să fii Mouratoglou sau Nadal să faci tenis", a spus Năstase.

Complexul Năstase & Marica Sports Club, cunoscut în trecut ca Baza Sportivă Voinţa, este alcătuit din 14 terenuri de tenis şi 4 terenuri de fotbal de diferite dimensiuni aliniate la standardele internaţionale FIFA.

Ilie Năstase a câștigat 83 de titluri ATP în carieră, dintre care două de Grand Slam, la US Open (1972) și la Roland Garros (1973). Bucureșteanul și-a adjudecat de patru ori Turneul Campionilor, în timp ce cu echipa României a jucat de trei ori finala Cupei Davis.

În 2005, "TENNIS Magazine" l-a plasat pe locul 28 în lista celor „40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”. A fost desemnat de patru ori „Cel mai bun sportiv român al anului” (în 1969, 1972, 1973 și 1974). La 12 februarie 2008, după aproape 11 ani la șefia Federației Române de Tenis, a demisionat din funcția de președinte al Federației, declarându-se „învins de justiția și de presa din România”. Printr-un decret prezidențial din 1 decembrie 2008, Ilie Năstase a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!