EXCLUSIV Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, a reacționat imediat după ultima decizie TAS

Simona Halep Firicel Tomai TAS Tenis Simona Halep
Vali Andronescu
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 17:45
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 17:44

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus pedeapsa Simonei Halep de la patru ani, la nouă luni.

Românca va putea evolua din nou, căci perioada de suspendare a început să curgă din octombrie 2022, iar de atunci au trecut aproape doi ani, timp în care Simona Halep a încercat să-și apere nevinovăția.

Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, a reacționat imediat după ultima decizie TAS

Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, a vorbit pentru Sport.ro despre decizia luată de TAS și a evidențiat faptul că oamenii legii au înțeles, în urma verdictului, situația prin care a trecut românca.

De asemenea, Firicel Tomai a punctat că decizia luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne e morală și regretă anii pe care i-a pierdut Simona Halep din cauza suspendării.

”Undeva e o normalitate. E moral. Simona, cu siguranță, nu a făcut nimic cu intenție. A fost un accident la mijloc. Prin această sentință se dovedește că oamenii de acolo au înțeles situația. Ca atare, sigur, nu se putea să nu-i dea deloc, pentru că a fost subiectul acestei contaminări. 

S-a făcut undeva dreptate. Păcat de cei doi ani pierduți de Simona și de tragedia respectivă”, a spus Firicel Tomai pentru Sport.ro.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!