Tenis

Familia lui Djokovic iese la atac: „Stă într-o cameră murdară fără a avea contact cu noi! Îl calcă în picioare!” Protest cu mii de oameni

Novack Djokovic a împărțit lumea în două. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 17:46
Data actualizarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 08:07

Jucătorii care vor participa la Australian Open 2022 au fost obligați să prezinte certificatul verde, cu schema vaccinării completă. Însă, campionul en-titre, Novack Djokovic (34 ani) nu se încadra la această categorie. Cu toate acestea, chiar dacă este nevaccinat, organizatorii i-au permis accesul la turneul de Grand Slam. Doar că autoritățile din Australia nu l-au lăsat să intre în țară, pe motiv că nu a adus dovezi la un standard acceptabi pentru a fi scutit de vaccin.

Așa că Djokovic a fost trimis la un hotel în care, în trecut erau cazați refugiații, până se va rezolva situația și va afla dacă va fi deportat. Iar familia a început să acuze autoritățile din Australia pentru modul în care se comportă cu deținătorul a 20 de turnee de Grand Salm.

„Este foarte greu pentru mine, pentru că nu merita asta. A câștigat turneul de nouă ori și tot ceea ce se întâmplă este scandalos. Tratament fără precedent, stând într-o cameră murdară fără contact cu noi. Aceasta este o lovitură pentru el să nu câștige turneul și să nu fie cel mai bun din toate timpurile”, a declarat mama lui Novack Djokovic, la o conferiță de presă susținută în Serbia.

Nici fratele lui Djokovic nu a stat deoparte. Djordje a susținut că acesta este cel mai mare scandal diplomativ din istorie care are în prim-plan un sportiv de performanță.

„Acesta este cel mai mare scandal sportiv-diplomatic din istorie, vrem să ne întoarcem să explicăm ceea ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore celui mai mare atlet al tuturor timpurilor”, a spus Djordje Djokovic. 

Cel mai vocal în această perioadă a fost tatăl tenismenului. Acesta a venit cu noi dezvăluiri și a precizat că fiul său este ținut captiv, într-o cameră fără condiții. Srdjan Djokovic mai este de părere că acesta este un complot ca Novack Djokovic să nu câștige al 21-lea turneu de Grand Slam și să devină cel mai titrat jucător de tenis din istorie. 

Srdjan Djokovic: „Novak este răstignit! Încearcă să-i facă totul!”

„Ei îl țin captiv, iar el este mândria noastră... Novak este Serbia, iar Serbia este Novak. Ei îl călcă în picioare pe Novak și, astfel, călcă în picioare Serbia și poporul sârb. Suntem o națiune civilizată care s-a apărat mereu și nu a atacat niciodată de-a lungul istoriei. Sârbul nostru o face din nou, mândria întregii lumi libertarie, cu comportamentul său față de organizatori și de toată lumea, arată din ce fel de oameni provine. Sârbii sunt un popor mândru și sunt mândri de Novak-ul nostru și de lumina noastră de la capătul tunelului. Acesta este Novak-ul nostru și care nu va fi stins de oligarhia politică.

Acei politicieni nu au nicio treabă cu sportul, a îndeplinit tot ce spunea George, toate condițiile necesare, să intre și să câștige încă un Australian Open. Și si l-ar câștiga pentru că este Novak, cel mai bun tenismen. Și cel mai bun sportiv din lume. Dar acei experți, acele câteva sute de milioane de oameni din acea lume occidentală care cred că lumea este a lor, nu pot spune asta prin gura lor.

Lumea are 8 miliarde de oameni și ei o numesc lumea a treia, iar noi suntem cea mai mare parte a lumii. Noi, sârbii, Europa de Est, Rusia, China, India, Brazilia, Africa, America de Sud, cu toții facem parte din lumea liberală și din majoritate și suntem nici mai puțin și nici mai valoroși decât ei și Novak a demonstrat timp de 20 de ani că el face parte din lumea liberală.

Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce și a îndurat și încă trăiește printre noi, iar Novak este și el răstignit, încearcă să-l aducă în genunchi și să-i facă totul. Răposata mea bunica Sara și Savnik spuneau: 'Să-ți fie rușine fundul când nu ai obraz'. Pentru a-i face asta lui Novak, cel mai bun jucător de tenis din lume, cel mai bun om din lume, le era rușine. Dar o spun din nou, va îndura.

Au vrut să-l umilească și să-l subestimeze pe Novak, îl țin în închisoare. Nu este în arest ci în închisoare, i-au luat portofelul, i-au luat totul în afară de telefon. Nu există loc de schimbat sau de spălat. Mândria noastră este un prizonier al acelor nenorociți. Novak nu a încălcat nicio lege, la fel cum șapte miliarde de oameni nu au încălcat nicio lege. Dar ei nu vor să ne supună și să ne arunce în genunchi. El nu va putea, libertate Novace, suntem cu toții cu tine. Întreaga lume liberală și mama Serbia”, a declarat Srdjan Djokovic.

De asemenea, familia liderului mondial a adunat mii de oameni la un protest de susținere pentru Djokovic. Aceștia au ieșit în fața hotelului unde este cazat Djokovic, în Melbourne, pentru a fi solidari cu tenismenul.

Modifică setările cookies