Tenis

Eșecuri care dor: Djokovic nu a mai jucat tenis timp de 5 săptămâni, după finala US Open: cu ce și-a ocupat timpul

Novak Djokovic a dezvăluit că nu a mai luat o rachetă în mână timp de cinci săptămâni, după eșecul din finala US Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2021, 09:39
Data actualizarii: Marti 19 Octombrie 2021, 09:48

După cinci săptămâni de liniște care au urmat insuccesului din finala US Open, Novak Djokovic a dezvăluit că a reînceput să se antreneze și că are în plan să joace în trei competiții până la finalul anului: turneul ATP Masters 1000 de la Paris, Turneul Campionilor din Torino și pentru Serbia, în Cupa Davis.

„Am început să mă antrenez azi. A trecut multă vreme de când nu am mai luat o rachetă în mână. Mi-am menținut condiția fizică, dar nu am mai jucat tenis,” a spus Djokovic pentru Blic, citat de Punto de break

În setul trei al finalei de la New York, Novak Djokovic a izbucnit în plâns, realizând că mai are șanse doar teoretice de a reuși Grand Slam-ul calendaristic, iar publicul american l-a încurajat fervent timp de câteva game-uri, liderul mondial reușind să salveze mingi de meci în acest timp. Din nefericire pentru sârb, Daniil Medvedev și-a ținut nervii în frâu și a bifat prima sa victorie într-o finală de Grand Slam în minimum de seturi. 

Novak Djokovic nu a mai jucat tenis cinci săptămâni, după finala US Open


Liderul mondial a petrecut această perioadă de odihnă la Belgrad, alături de prieteni și familie, alocând timp proiectelor sale de suflet. „Cea mai mare parte a timpului am petrecut-o aici, în Belgrad. Sunt dedicat dezvoltării centrului de tenis și viitoarei mele academii de tenis. Aceste proiecte îmi dau multă satisfacție, iar dorința mea e să transmit istoria vieții mele tinerilor de azi,” a adăugat Djokovic, gândindu-se la viitorul tenisului sârb. 

După finalul de sezon, Novak Djokovic va trebui să ia o decizie finală cu privire la participarea sa în ediția 2022 a Openului Australian. În momentul de față, organizatorii competiției de la Antipozi le cer jucătorilor să se vaccineze, pentru a facilita procesul de aprobare a înscrierilor, iar Djokovic nu a vrut să dezvăluie dacă a primit sau nu vaccinul anti-COVID. 

Modifică setările cookies