Tenis

Novak Djokovic se gândește să nu participe la Australian Open 2022: „Nu știu dacă voi juca, situația nu e bună deloc.”

Novak Djokovic nu știe dacă va merge în Australia pentru a-și apăra titlul de campion al Openului Australian. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2021, 09:34
Data actualizarii: Marti 19 Octombrie 2021, 09:49

De 9 ori campion la Australian Open, cel mai titrat jucător din istoria turneului de la Antipozi este nesigur cu privire la participarea sa în ediția din 2022. „Nu am decis încă dacă voi juca la Melbourne. Sunt multe speculații venite din presă. Există multă diviziune în societate pe tema vaccinului, iar pentru mine, acest lucru e terifiant, că o persoană e judecată pe baza intenției de a se vaccina sau nu. Sunt dezamăgit de societate.

Nu voi dezvălui dacă sunt vaccinat sau nu, e o chestiune privată. Orice aș zice, presa va împrăștia frică printre oameni, iar eu nu vreau să particip la acest război. Vreau să merg în Australia, dar nu știu dacă o voi face,” a declarat Novak Djokovic pentru Blic, citat de Punto de break

Novak Djokovic și participarea la Australian Open 2022


„Vor fi multe restricții. Încearcă să facă astfel încât condițiile să fie mai bune decât în acest an. Problema e că, dacă vei călători pe avion cu o persoană pozitivă, chiar dacă ești vaccinat, trebuie să stai în carantină timp de 14 zile, închis în camera ta. S-a întâmplat pentru 70 de jucători în 2021. Mi-ar plăcea ca jucătorii să se unească și să fie mai implicați în luarea deciziilor. Simt că nu suntem întrebați în legătură cu nimic. Adevărul e că nu știu dacă voi juca la Australian Open. Situația nu e bună deloc,” a explicat Novak Djokovic.

Deși a câștigat ediția din acest an, Djokovic a întâmpinat numeroase probleme fizice pe parcursul turneului și a lăsat de înțeles că obligația de a sta în cameră atât de mult timp a fost istovitoare.

„În acest an nu am avut o experiență bună. Să trebuiască să stau în cameră atât de mult timp, apoi să ies și să joc meciuri de cinci seturi... dacă deciziile vor rămâne la fel, cred că mulți jucători se vor întreba dacă vor mai merge,” a punctat Djokovic.

Modifică setările cookies