Adrian Fetecau Irina Fetecau Tenis WTA Tenis WTA Romania Tenis

„Până în top 100 WTA, doar bagi bani!” Adrian Fetecău dezvăluie cât de dificil e să crești un copil în tenisul mondial

Tatăl jucătoarei de tenis Irina Fetecău, Adrian Fetecău a dezvăluit o parte din dificultățile financiare experimentate de părinții care vor să își dea copiii la tenis. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2022, 23:38
Data actualizarii: Marti 27 Decembrie 2022, 23:38

Irina Fetecău - fostă ocupantă a locului 207 WTA - a câștigat suma totală de $157,142 din rezultatele obținute din tenis, conform site-ului oficial WTA, sumă impozabilă și insuficientă pentru a acoperi sumedeniile de sacrificii financiare făcute de un părinte mediu, în tenisul mondial.

Cunoscut ca un sport scump, tenisul a fost analizat la rece de Adrian Fetecău, într-o emisiune Canal 33, dezvăluind multitudinea de momente grele aduse de acest sport, în plan economic. Din nefericire, Irina Fetecău nu s-a înscris pe lista româncelor care au reușit să pătrundă în top 100 WTA.

În circuitul ATP Challenger, premiile puse în joc în 2023 au fost mărite cu 75%, dar mai mulți jucători susțin acest tip de măsuri, prin care s-ar încuraja distribuirea banilor într-un mod diferit decât cel aplicat actualmente. 

„Până în top 100, bagi bani încontinuu, iar dacă nu ai acești bani la un moment dat, copilul își frânge cariera.” 

„Deși eram avertizat, în 2001 când am dus-o la tenis, nu știam dimensiunile întregii lumi a tenisului. Sunt trei componente: munca, partea financiară și consumul psihic. 

La început, n-am simțit presiunea banilor. Costurile erau modeste, dar dacă rămâne în sport peste 10 ani, când încep turneele internaționale, acolo nu îți plătește absolut nimeni nimic. Chiar dacă mergi în Bulgaria sau în Serbia, îți plătești cazarea, transportul. 

După care încep cheltuielile zdravene. Îți trebuie antrenor, preparator fizic, preparator psihic. Toate federațiile de tenis se vaită de lipsă de bani. 

Meritele majoritate pentru rezultatele pe care le vedeți le au părinții. Părinții, în nebunia lor, au reușit să își susțină copiii, dar mai sunt și care nu au reușit acest lucru. 

Mirajul pentru toți e să ajungi în top 100. Aceste o sută de locuri asigură partea financiară. În momentul în care ai intrat în top 100, începi să câștigi bani din tenis. Până când nu ajungi în top 100, numai bagi. Până în top 100, bagi bani continuu, pe bilete de avion, hotel, înscriere la concursuri, cazare, iar dacă nu ai acești bani la un moment dat, copilul își frânge cariera,” a declarat Adrian Fetecău pentru Canal 33

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!