Djokovic dă cărțile pe față: "El este acum cel mai mare rival al meu"

Novak Djokovic Daniil Medvedev Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 11:01
Data actualizarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 11:11

Novak Djokovic intenţionează să devină antrenor după retragerea din activitatea sportivă, neavând nicio intenţie să ia cu el "în mormânt" cunoştinţele acumulate pe parcursul carierei sale de jucător, după cum a declarat actualul număr unu mondial presei din ţara sa, după victoria sa la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris.

Djokovic (34 ani) a obţinut al 37-lea său titlu de categoria Masters 1.000 (un record) şi al şaselea la Paris-Bercy, după ce l-a învins în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (locul 2 ATP), în faţa căruia şi-a luat revanşa după eşecul suferit în finala de la US Open, în luna septembrie.

  • „Rușii știu să sărbătorească, o să petrec câteva zile!” Daniil Medvedev exultă, Novak Djokovic respiră: ”Mă bucur că s-a terminat!”

În urma acestui succes, sârbul şi-a asigurat prima poziţie în clasamentul ATP la final de an, pentru a şaptea oară în cariera sa (un record). El s-a declarat, totodată, convins că Medvedev (25 ani) va fi succesorul său în fruntea ierarhiei mondiale.

"Medvedev este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni jucători din lume în prezent şi, dacă va rămâne sănătos, va câştiga mult mai multe turnee de Grand Slam. Nu aş avea aproape nimic de făcut dacă ar fi să-l antrenez. El este probabil cel mai mare rival al meu în acest moment şi este foarte aproape să devină numărul unu mondial. Este liderul noii generaţii, iar jocul său nu are slăbiciuni", a spus Djokovic.

Sârbul, care împarte recordul de succese în Marele Şlem (20) cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, a subliniat că este dornic să antreneze viitoare talente ale tenisului după ce va agăţa racheta în cui.

"Încerc să transmit noilor generaţii tot ceea ce am învăţat. Cunoaşterea poate fi un blestem dacă nu o foloseşti. Ce ar trebui să fac după ce mă voi retrage, să o iau cu mine în mormânt, astfel încât cei care vin după mine să nu poată beneficia de filosofia, metodele de lucru şi abordarea mea? Pentru mine, este logic ca următorul pas să fie acela de a transmite cunoştinţele mele altora. Mă văd în diferite roluri în viitor şi mă bucur că mă pot dezvolta şi ca antrenor", a mai spus sârbul.

Novak Djokovic va participa la Turneul Campionilor de la Torino, competiţia de final de sezon din circuitul ATP, programată între 14 şi 21 noiembrie, înainte de a conduce Serbia la turneul final al Cupei Davis (25 noiembrie - 5 decembrie), unde campioana din 2010 îşi propune să câştige al doilea trofeu în această competiţie rezervată echipelor naţionale masculine.

Prezenţa actualului lider mondial la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, programat în luna ianuarie la Melbourne, rămâne în continuare sub semnul întrebării, după ce Djokovic a refuzat în mod repetat să dezvăluie dacă s-a vaccinat împotriva Covid-19, o condiţie obligatorie pentru participare impusă de organizatorii australieni.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!