Novak Djokovic ATP Masters 1000 Paris Daniil Medvedev Novak Djokovic lider ATP Tenis ATP Tenis Oficial: Novak Djokovic e cel mai bun tenismen din istoria ATP! Recordul care nu va putea fi egalat cu secolele

VIDEO Oficial: Novak Djokovic e cel mai bun tenismen din istoria ATP! Recordul care nu va putea fi egalat cu secolele

2021 va fi al șaptelea sezon pe care Novak Djokovic îl va încheia în postura de lider mondial. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 07 Noiembrie 2021, 11:35
Data actualizarii: Duminica 07 Noiembrie 2021, 11:43

La 34 de ani, Novak Djokovic va încheia al șaptelea sezon ca număr 1 ATP și îl va întrece pe americanul Pete Sampras în clasamentul all-time. Astfel, tenismenul din Serbia devine nu doar jucătorul cu cele mai multe săptămâni petrecute ca lider mondial, ci și cel care are cele mai multe sezoane încheiate în această postură. 

Pentru a securiza performanța, Novak Djokovic a avut nevoie de o revenire spectaculoasă în semifinala competiției ATP Masters 1000 de la Paris, unde a trecut de polonezul Hubert Hurkacz, scor 6-0, 7-6 (5), după un prim set cedat, scor 3-6. 

  • Oficial: Novak Djokovic e cel mai bun tenismen din istoria ATP! Recordul care nu va putea fi egalat cu secolele

Novak Djokovic a devenit liderul incontestabil istoric al circuitului ATP

„E un vis împlinit pentru mine. Pete Sampras era idolul meu când eram doar un copil. Să ajung în această ipostază nu e doar reușita mea, ci a întregii echipe. E minunat să mă aflu aici. Sunt foarte mândru să termin sezonul ca lider mondial! A fost un meci grozav, strâns până la ultimul punct, iar acum sunt un om foarte fericit. 

Sunt copleșit de toate emoțiile pozitive pe care le simt. Să fiu numărul 1 ATP istoric e, probabil, cea mai mare performanță în acest sport. Mi-e dificil să înțeleg magnitudinea acestor reușite, dar nu doar mie, ci tuturor, cât timp rămân în activitate. Probabil, atunci când mă voi retrage, voi putea reflecta la aceste borne mai îndelung și să le apreciez mai mult,” a declarat Novak Djokovic, imediat după calificarea în finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris, notează Times of India

În finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris, Novak Djokovic va avea ocazia revanșei în fața numărului 2 ATP, Daniil Medvedev, cel căruia i-a declinat posibilitatea de a urca pe prima poziție a ierarhiei mondiale la finalul acestui an, dar, de asemenea, cel care i-a anulat lui Djokovic șansa de a câștiga Marele Șlem, învingându-l în finala US Open, scor 6-4, 6-4, 6-4. 

Ultimul act al întrecerii din capitala Franței va avea loc duminică, 7 noiembrie, de la ora 16:00. 

  • Anii în care a terminat Nole sezonul pe locul 1 ATP: 2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020 și 2021 
  • Clasamentul celor mai multe sezoane încheiate pe locul 1:
  1. Djokovic - 7 
  2. Sampras - 6 
  3. Connors - 5
  4. Federer - 5 
  5. Nadal - 5 
  6. Lendl - 4
  7. McEnroe - 4

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!