Tenis

Dilema care a pus internetul pe jar: CE CULOARE ARE MINGEA DE TENIS? Chiar si marele Federer a intrat in dezbatere

Internetul a reusit din nou sa imparta omenirea in doua tabere. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Martie 2018, 13:23
Data actualizarii: Vineri 23 Martie 2018, 13:23

Pele sau Maradona? Messi sau Ronaldo? Sampras sau Agassi? Federer sau Nadal? Internetul obisnuieste sa imparta lumea in tabere cand vine vorba de sport. Acum, omenirea are un nou subiect de contradictie: ce culoare are mingea de tenis?

Si e dezbatere serioasa, cu zeci de mii de mesaje. Chiar si marele Federer a intrat in joc. Unii sustin ca e galbena, altii ca e verde. Fiecare are argumentul lui.

"Sunt galbene, nu?", raspunde Federer la intrebarea unui fotoreporter. "Eu cred ca sunt verzi, fiul meu zice ca sunt galbene", a continuat jurnalistul. "Sunt galbene", a replicat numarul 1 ATP!

"Daca Federer zice ca sunt galbene, atunci sunt galbene!"
au urmat reactiile pe Twitter.

"Iarba de la Wimbledon e verde, ce sens ar avea ca si mingile sa fie verzi?", scrie cineva.

Exista si oameni care il contrazic pe marele Federer. "Mingile de tenis sunt verzi. De ce e asta o intrabre? Roger Federer greseste".


 


 


 


In urma cu ceva timp, internetul era diviziat in urma unei probleme asemanatoare. O rochie de culoare alba si aurie (sau neagra si albastra??) genera discutii interminabile.

Atunci, Stephen Westland, profesor in stiinta culorilor si tehnlogie de la Universitatea din Leeds avea o explicatie clara. "Nu vedem cu totii culorile in acelasi fel. Pe mine ma surprinde ca astfel de dezbateri nu se intampla mai des. Este posibil ca oamenii sa vada la culori diferite cand se uita la acelasi lucru pentru ca e imposibil sa stii ce e in mintea cuiva", a spus el.

"Culoarea mingii de tenis e la granita dintre culor si ar fi aproape imposibil sa decizi daca este verde-galbuie sau galben-verzulie. Totusi, daca imi ceri sa spun o culoare nu as avea o problema in a alege una din variante deoarece sunt sanse 50-50 sa am dreptate. 

Sunt si alte variabile. Lumina poate sa conteze si sa ii induca cuiva imaginea de verde sau galben. Si apoi, oamenii sunt pur si simplu diferiti. Nu doar persoanele cu daltonism vad altfel culorile. Toti oamenii vad in felul lor culorile, mai ales pe cele de la granita cu alte culori", spune si Prof. Dr. Mark Fairchild, directorul programului de stiinte ale culorilor de la Institutul Rochester pentru Tehnologie. 


Si? Pana la urma? Ce culoare are mingea de tenis? :)

CITESTE SI

Modifică setările cookies